Contentor @ Hy! Berlin

Nyligen deltog vi i Hy! Berlin konferensen. Detta var vårt andra Hy! event, något som vi haft möjligheten att göra tack vare vår satsning med ett kontor i Berlin.

 

Hy! konferensen, en av de er omtalade inom Berlins “startup scen”, hade fokus på framtides media och teknik. Med en mycket imponerande lista över deltagare hade organisatörerna verkligen lyckats locka intressanta människor och namn. Inte bara var några mycket uppmärksammade europeiska entreprenörer och VD:ar närvarande, men också intressanta entreprenörer från USA, så som både YouTube och Ubers grundare.

 

Konferensen, som utgjordes av två halvor, var till en del talk-show liknande sessioner med fyra stycken olika paneler, och till andra delen en pitchtävling, där utvalda startups fick pitcha.

 

En av de mest intressanta samtalen under sessionerna var med Mathias Döpfer, VD för mediejätten Axel Springer. Han pratade om trender i media och konsumtionsmönster. Han nämnde att produktionen av innehåll – både journalistiskt och från “crowden”, växer för varje år och att mer och mer innehåll produceras. Han sade också att mer innehåll konsumeras än någonsin tidigare. Utmaningen mediebranschen har framför sig var att hitta rätt prissättning och att identifiera vilket content konsumenter är villiga att betala för. Det är intressant att höra någon med så mycket makt och möjlighet att påverka uttala sådana ord – och det visar att Mathias Döpfer inser att det finns en stor utmaning framöver för företag som hans. Content i framtiden är inte som det har varit tidigare.
Hans huvudsakliga strategi för att gå framtiden till mötes var att bli av med “silon” inom organisationer och fokusera på gränsöverskridande avdelningar och arbetsgrupper. På så sätt kunde nya idéer antas och effektiva arbetsmetoder hittas trodde han.

 

Evenemanget fokuserar också mycket på de start-ups som kommer från Berlin, där några av de mer framträdande var närvarande – både EyeEm, GetYourGuide och DeliveryHero. Två av de på scen var även svenskar, passande nog svenska ehandlare – Niklas Östberg som representerade DeliveryHero (onlinepizza), och Carl Waldekranz från den nya svenska ehandelsstartupen TicTail.

 

Tyvärr hade eventet många stora namn men ett pressat schema, och flera av de sessioner som hölls hann inte gå in på tillräckligt djup för att vara riktigt givande. Sessionen med Mathias Döpfer var den mest djupgående och med flest intressanta tankar. Det skulle ha varit kul att höra mer från alla gäster, eftersom ämnena på media och framtidens teknik, tillsammans med den mix som både etablerade företagare och entreprenörer utgör, skulle ha gjort för intressanta diskussioner.

 

Vill du läsa mer om konferensen finns det en bra write-up på engelska Silicon Allee, en stor tysk entreprenörsblogg och även en artikel på svenska Swedish Startups Space.

The post Contentor @ Hy! Berlin appeared first on Contentor.