Båtar > Segelbåtar > Express

Express

Konstruktör: Peter Norlin
Konstruktionsår: Okänt
LYS-tal: 1.11
Utrustning: SA-
Längd överallt: 7.77 m
Längd i vattenlinjen: 6.60 m
Bredd: 2.49 m
Djupgående: 1.45 m
Deplacement (Vikt): 1720 kg
Kölvikt: 800 kg
Kölmaterial: Järn
Költyp: Fenköl

Komplettera produktbeskrivning


Medelbetyg: (4,7/5)
Baserat på 3 st recensioner.

Ladda upp produktbild
Förbättra den här sidan – lägg upp bilder!

Har du en bild på en Express? Ladda upp bild

Recensioner Express

Av: Seglingserfaren 15 åring med tunn plånbok (gäst) Datum: 2009-01-11 21:55:56 Betyg: 5/5
Perfekt båt om du aldrig vill bli omseglad! Har seglat den länge och aldrig blivit omseglad (dock inte tävlat). Men det har sitt pris. Inredningen är långt från den bekvämaste du kan hitta, men för mig är det värt det. Funkar för allt från dagssegling till veckoseglingar, om man bara är ute för att segla och inte slappa. Kräver häller inte en enorm plånbok. För mig OSLAGBAR!

Av: Patrik Sjöberg (gäst) Datum: 2007-05-21 11:15:12 Betyg: 5/5
Årsmodell: 1979
Expressen är den perfekta kompromissen. Konstruerad för 28 år sedan och forfarande en av de allra mest kompetenta båtarna i sin storleksklass.

Outstanding värde för pengarna med perfekta och lagom krävande seglingsegenskaper samt en bra sitt brunn. Passar bra för helgseglingar och vackert väder. För längre seglatser har medelsvensson blivit alltför kräsen för att nöja sig med en 7,7 meters segelbåt ála campingstuket.

Av: David Amréen (gäst) Datum: 2007-01-03 19:17:27 Betyg: 4/5
Årsmodell: 1979
Seglingsegenskaperna utgör kanske Expressens mest kända och därtill positiva förtecken - den seglar som en jolle och responsen i rodret är tydlig. En perfekt båt för såväl cruising som racing och Expressen lämpar sig paradoxalt nog för både nybörjaren som den erfarne kappseglaren. Vad gällder racing bör dock tas i beaktning att startfälten i klassen är mycket konkurrenskraftiga; även duktiga kappseglare i andra klasser kan åtminstone till en början få vänja sig vid att hamna långt ned i resultatlistan på ett Express-SM. Vad gäller cruisingsegling går det bra att vara fyra personer över en helg, men för längre seglatser passar båten trots allt bäst för två. Byggkvaliteten är inte sensationellt hög och det är handen på hjärtat relativt trångt och spartanskt ombord. Samtidigt erbjuds en stor och bekväm sittbrunn och det är ju trots allt där man spenderar den mesta tiden ombord under sommarmånaderna. En köpare bör vara uppmärksam på trötta tävlingsexemplar då vissa båtar pressats hårt genom åren och finishen varierar dramatiskt. Hemmasnickrade lösningar är inget ovanligt. En köpare tjänar därför på att syna flera exemplar innan det är dags att skriva kontrakt. När man väl hittat rätt båt kan Expressen erbjuda flera år av rolig, billig och utmanande segling.


Skriv en recension
Vad tyckte du? Skriv ett omdöme tänk på att ta med vad som är negativt, postitiv och om du testat liknande produkter. Motivera gärna varför du tycker så.

Betyg:

Båten är av Årsmodell:

Namn:

E-post:Webpage: