Båtar > Motorbåtar > Crescent 53 dc

Crescent 53 dc

Tillverkare: Crescent
Konstruktör: Pelle Pettersson
Konstruktionsår: 1968
Längd överallt: 5.12 m
Bredd: 2.02 m
Vikt (Deplacement): 440 kg
Kojplatser: 2 st
Motor: Mariner 90 hp hk
Toppfart: 40.00 knop
Bränsletank: Glasfiber fast 100 liter liter

Komplettera produktbeskrivning


Medelbetyg: (4/5)
Baserat på 2 st recensioner.

Ladda upp produktbild
Förbättra den här sidan – lägg upp bilder!

Har du en bild på en Crescent 53 dc? Ladda upp bild

Recensioner Crescent 53 dc

Av: Philip Oest Møller (gäst) Datum: 2006-04-03 16:50:07 Betyg: 4/5
Årsmodell: 1970
Crescent 53 DC med Yamaha 90 Hp 2-Stroke

Meget hurtig båd(35-39 knop), men er vanskelig at sejle langsomt med(under 4 knop) pga. den store motor og lave vægt, samt V-bunden. Jeg betragter båden som en to personers med meget stuve plads, fordi de såkaldte køje pladser ikke egner sig til at sove i, men som stuverum til telt og andet camping udstyr. Jeg bruger båden i Grønland og den egner sig ikke til sejlads i is, glasfiberen er for tynd.

Brændstof forbruget: ved 30 knop ca 1,0 ltr pr sømil, ved 20 knop ca. 0,7 ltr pr sømil


Av: Niclas (gäst) Datum: 2006-01-08 15:06:00 Betyg: 4/5
Årsmodell: 1970
Crescent 53 DC med 90 hp Mariner.

Lågfartsegenskaper
"Vandrar" lite i vattnet i låga farter <4 knop vilket jag tycker är lite irriterande i trånga passager. Detta är kanske ofrånkomligt med en 5 m båt med 23 graders V-botten.

Toppfartsegenskaper
Båten uppträder exemplariskt i farter upp till 35-36 knop däröver (tycker jag) börjar den att sänka nosen och visa tendenser till att gräva även med optimalt uttrimmad motor. Överplaning? Vad vet jag? Skrovet går mjukt i även i lite krabbare sjö trots sin ringa vikt och håller skvätt och stänk utanför båten. Båten toppar ca 40 knop (mätt med GPS) och känns helt OK i högfartsgirar. Bränsleekonomin för ekipaget har jag inte noterat.

Komfort ombord
Crescent 53 DC är inget annat än en tvåmannabåt för mig oavsett om man bara väljer att åka ut för sol och bad eller för fiske. Det går att bara att transportera fyra sittande personer såvida inte någon vill sitta inne i förpiken. Tvålågigt gasolkök och en vask finns under passagerarsätet om styrbord, mao båtens styrs från babords sida (vänsterstyrd). Båten har klart begränsade stuvutrymme, de inskränker sig i stort till ett litet "skåp" med två hyllplan under passagerarsätet, ett ca 40 liters fack inne i förpiken samt två "grunda" meterslånga fack längs babord och styrbord skrovsida. Den triangelformade ytan för förpiken mäter ca 160cm i bredd och har ett djup på ca 190 cm, vilket ger ett ledigt sovutrymme för två pers. Men var gör man då av med ev packning....?
Under durken finns en fast bränsletank i glasfiber på ca 100 liter.Frågor

Har du frågor eller funderingar kring Crescent 53 dc? Ställ din fråga i vårt båtforum istället genom att starta en ny tråd.

Ställ en fråga

Skriv en recension
Vad tyckte du? Skriv ett omdöme tänk på att ta med vad som är negativt, postitiv och om du testat liknande produkter. Motivera gärna varför du tycker så.

Betyg:

Båten är av Årsmodell:

Namn:

E-post:Webpage: