Båtar > Motorbåtar > Safir Cabin

Safir Cabin

Tillverkare: Ulricehamns Båtbyggeri
Konstruktör: Eric Andersson
Längd överallt: 6.15 m
Bredd: 2.35 m
Djupgående: 0.75 m
Vikt (Deplacement): 1100 kg
Kojplatser: 2 st
Bränsletank: 100 liter liter
Konstruktion: Handupplagt enkellaminat i skrov/däck med förstärkningar i däck.

Komplettera produktbeskrivning


Medelbetyg: (4,3/5)
Baserat på 3 st recensioner.

Bild på Safir Cabin

Besökarnas bilder på Safir Cabin

 • Safir cabin Foto: Anders
  Safir cabin
  Foto: Anders
 • Holme Foto: David Angsberg
  Holme
  Foto: David Angsberg
 • Klåva hamninlopp Foto: David Angsberg
  Klåva hamninlopp
  Foto: David Angsberg
 • Safir Cabin -76 Foto: Patrick Carlsson
  Safir Cabin -76
  Foto: Patrick Carlsson
Har du en bild på en Safir Cabin? Ladda upp bild

Recensioner Safir Cabin

Av: (gäst) Datum: 2014-12-22 11:50:17 Betyg: 4/5
Årsmodell: 1976
Vi har nu haft vår Safir Cabin från 1976 sedan 2011 och gläds åt hur stor denna lilla båt trots allt känns. Vi har byggt om pentry för att få mer plats och förvaring och förarstolen hamnade även den på en låda för att kunna ha en kylbox inunder. I fören har det installerats en 50 liters vattensäck med fotpump vid pentryt.
Denna båt tar sjön mycket bra och de ringa yttermåtten och djupgåendet gör att man kommer in överallt. Jag minns att jag blev förvånad över hur bra den gick i sjön första gången jag körde den. Nu har motorn fått en komplett överhalning och denna säsong hoppas jag ger fler positiva överraskningar.
Många billiga exemplar finns till försäljning och om du är beredd att bli lite skitig under naglarna så kan du/ni få en mycket bra båt som kommer skänka stor glädje. Ett plus är också alla de positiva kommentarer man brukar få när man ligger i hamn, där interiör med all teak och de sköna linjerna brukar ligga i topp!!


Av: Stefan Millgård (gäst) Datum: 2009-07-21 12:57:46 Betyg: 5/5
Årsmodell: 1976
Går mycket fint i sjö för sin storlek. Bra disposition mellan ruff och sittbrunn gör att båten känns större än vad den är, dock blir utrymmet i sittbrunnen inte i klass med tex Windy 22 som i gengäld både är större/tyngre och bara har ett "sovutrymme" därframme.

Inombordsmotor med drev ger "storbåtskänsla" och det myckna träet innebär både trivsel och möjlighet att få riktig träbåtskänsla inuti. Vi bor i båten, 2 vuxna och 2 barn vilket faktiskt går mycket bra och stuvutrymmena räcker till. VP171c och AQ290 verkar vara en bra lösning - goda prestanda oavsett last och en bränsleförbrukning på dryga litern/sjömil (vid 24 knops fart marschfart enligt GPS) med full packning.

Bra också att man kan öppna hela taket vid finväder. Det får plats en portapotti bakom förarstolen och vissa har byggt ett toautrymme på bekostnad av ruffens storlek.

Vikten medger transport på trailer och sjösättning/upptagning blir enkelt, något som underlättar båtägandet sett över året. God åtkomlighet av motor och drev.

En märkligt undervärderad daycruiser/kabinbåt som faktiskt räcker till hela båtsemestern.

Av: Per Utbult (gäst) Datum: 2006-06-09 10:19:46 Betyg: 4/5
Årsmodell: 1975
Trevlig båt som går bra i sjön. Stabil stillaliggande. Mycket trä och därför en charmig liten kabinbåt. Se mer på http://www.safircabin.tk.


Frågor

Har du frågor eller funderingar kring Safir Cabin? Ställ din fråga i vårt båtforum istället genom att starta en ny tråd.

Ställ en fråga

Skriv en recension
Vad tyckte du? Skriv ett omdöme tänk på att ta med vad som är negativt, postitiv och om du testat liknande produkter. Motivera gärna varför du tycker så.

Betyg:

Båten är av Årsmodell:

Namn:

E-post:Webpage: