Båtar > Motorbåtar > Fjord 900 dolphin

Fjord 900 dolphin

Föreslå produktbeskrivning


Medelbetyg: (4/5)
Baserat på 1 st recensioner.

Ladda upp produktbild

Besökarnas bilder på Fjord 900 dolphin

  • Fjord 900 Dolphin  Foto: Martin Krook
    Fjord 900 Dolphin
    Foto: Martin Krook
Har du en bild på en Fjord 900 dolphin? Ladda upp bild

Recensioner Fjord 900 dolphin

Av: Martin Krook (gäst) Datum: 2023-06-12 12:04:28 Betyg: 4/5
Årsmodell: 1987
900:an är riktigt bra planerad och modern för sin tid då den presenterades 1987.

Det som vi tycker utmärker sig är bland annat:

Den stora soffan i aktern som även går att göra till solsäng fast när vi är två så har vi varsin halva. Vi har även kompletterat det stora bordet med ett mindre som räcker till två och ger mer yta.
Den stora byssan/ pentryt har också ovanligt mycket plats för båtstorleken och gör det enkelt och roligt att gör mat ombord.
Det släta stora soldäcket på fördäck utan störande luckor gör att två personer ligger riktigt bekvämt och sitter man finns det plats för fyra.
Bra styr/navigationsplats där man har ordentlig sikt utan en rutram i synfältet.
Stor septiktank på 120 liter som man knappt hittar på en 38 fots båt, gör att man alltid kan använda sin egen toalett i hamn och tillsammans med en 150 liters färskvatten tank kan man stanna längre i naturhamn.
Peket, som ser ut som ser ut som en delfinnos är mycket praktiskt, särskilt vid tilläggning i naturhamn och den stora fenderboxen som rymmer fyra fendrar plus tampar och det finns även två tampboxar i aktern som är lite ovanliga.

Mittkabinen har 130-140 cm bredd vilket är vanligt för båtstorleken men vi hade önskat lite till plus att det är lite klättrande om den som ligger innerst vill ut
Möjlighet finns ju att bädda ner den stora soffan i ruffen där ryms två vuxna och ett barn.
På efterträdaren Dolphin 975 finns dörr till badbryggan vilket hade varit bekvämt men det funkar med stegen.
Dolphin 900 är helt enkelt en välplanerad planande båt med få nackdelar och den är ”lyxig” för två och har gott om plats för en familj på fyra och funkar fint med ett par vänner ombord under en långhelg.
Frågor

Har du frågor eller funderingar kring Fjord 900 dolphin? Ställ din fråga i vårt båtforum istället genom att starta en ny tråd.

Ställ en fråga

Skriv en recension
Vad tyckte du? Skriv ett omdöme tänk på att ta med vad som är negativt, postitiv och om du testat liknande produkter. Motivera gärna varför du tycker så.

Betyg:

Båten är av Årsmodell:

Namn:

E-post:Webpage: