Bensin

Jo de här med inblaning i bensin och disel toppstyrning politiskt ej praktiskt korekt etanol är ej sälvblandande och det ökar värmetänlighet på bensin pluss att det separerar och rapps i disel är bakterie allstrande inte jublar en för att värkstaskön ökar på grund av okunighet praktiskt om saken det är som om tekniker gottpå reklamkurs och glömt att läsapå.

Skribent: dugomedes

Kommentarer

 • Jo det där uppmanigen tidigare för 5 år sedan om att blanda E85 i bensin Det är bara det att den är ej sälvblandande vid 20*grader celsiu utan först vid 38*grader celsis=100*grader farenhajt.det villsäja att det bara liger i botten av tanken E85 och rapsen moste befrias från glyserål annars bäckar det i hopp det går att blanda orenad raps men konderna skulle svära i hjälsig.

  Skribent: dugohan
 • Det är träsprit i E95 och inte etanol det är 8% i bensinen träsprit=metanol och i E85 är det etylalkohål=etanol sprit bensin nackdel är värmetänlighet säkerhetsmäsigt som en sepelinare med vätgas i stälet för helium tänder av värmen som disel på solhet plåt vi är tekniska idioter som använder de tillika och sen är det blandviligheten som är dålig på etanol densitet mot bensin är att 20 liter bensin väger 15 kg och 20 liter etanol väger 16 kg alltså 1 kg sillnad på 20 liter därimot blandarsig träsprit bra men det bör ej va hög prosent egenskaperna bensin blir i stälet värmetenliga altså endra ej på ett fungerande resäpt.

  Skribent: soppatorsk
 • Vanlig handels bensin ineholler 8% metanol som är skattefri och disel ineholler 18% talldisel som är skettefi till skillnad från etanol och rapsen tyvär tror de flästa att det är det som är i bensinen och diseln den vanliga. Jo nakdelen med metanol är att den tvätar bort oxiden på lättmetal vilket leder till eroson frätskada eller planerat oldrande på motor.

  Skribent: bensinskatt
 • Volvo-pentas tekniker undrade varför grön disel yrkes marin disel som är ej godkänd för privat sen 1995 nötte på disel pumparna jo den i ineholler 18% palmolja den frys tvålar vid +8*celsius måste va den bästa diseln för bosch disel pumps tillvärkare.

  Skribent: heahea
Logga in eller registrera för att kommentera.