Kylproblem Mariner 9,9

Hej
Har en Mariner 9,9 -78 .Helt plötsligt kom det inget kylvatten
Impellern är bytt och såg ny ut när jag kollade.
Skall det komma avgaser ur samma hål som kylvattnet?
Det gör det.Kan det vara termostaten eller vad?
MVH
Magnus

Skribent: Magnus

Kommentarer

  • Det kan vara termostaten. Prova att ta bort den o kör. Funkar det då så är det den som spökar med dig.

    Annars så kan det vara skit i rör eller kanalerna. Om kilspåret o krysskilen är dåliga så kan det gå runt så att impellern inte snurrar som den ska.

    Jag antar då att vattenpumshuset är ok.

    Mikael

    Skribent: Mikael
  • Ta en ståltråd och peta in i kylvattenröret när motorn är igång. Sen kan du ju även ta bort "locket" på kylmanteln som sitter på ena sidan av cylindrarna. Motorn har ju några år på nacken så det kan mycket väl vara så att kanalerna har täppts till med sand å dylikt.

    //MD

    Skribent: MD
  • Testa att lämna in v.vxl till t.ex bilkylspecialisten för renovering. Då jag jobbar där så vet jag att de brukar vara igensatta.
    Lycka till!
  • Hej fick se era inlägg fick min fixad på www.kylarservice.com i mölndal och dom l agade till den, blev som ny.

    Skribent: gunnar
  • www.autokyl.se är det nya namnet på sidan.
    så titta gärna in i framtiden igen.

    Skribent: tony
  • Hejsan. jag har samma problem med min!
    När drar igång motorn så kommer det vatten men när jag ska köra så övergår det sakta till förångat vatten (ser ut som avgaser) min fråga är bara, var sitter termostaten?

    Mvh Micke

    Skribent: micke
Logga in eller registrera för att kommentera.