Hamnar > Mellersta ostkusten och Gotland > Oxelösund Badhusviken

Oxelösund Badhusviken

Gästhamn
Kustkort: 72 - Mellersta ostkusten och Gotland
GPS position: 58°39,48 N 17°6,6 E Skärgårdskort:
621 -

Hamndjup:1,2 - 6 m
Antal gästplatser:100
Förtöjning:Boj/flytbrygga/kaj
Hamnvärd:https://www.visitoxelosund.se/boende/oxelosunds-gasthamn
Hemsida:www.visitoxelosund.se/boende/oxelosunds-gasthamn
Telefon:070-600 11 05 högsäsong,
Service:Apotek, Bank, Bensin, Diesel, Dusch, Elektricitet, Färskvatten, Gasol, Café, Latrintömning, Livsmedel, Miljöstation, Post, Restaurang, Sopmaja, Systembolag, Turistinformation, Tvättmaskin, WC, Internet/Wifi.

I Badhusviken, på gångavstånd från Oxelösunds centrum, finns Oxelösunds gästhamn. Hamnen rymmer 100 gästande båtar.

Här har du nära till både ytterskärgården med sin vackra natur och Oxelösunds olika attraktioner och aktiviteter. Oxelösund är kontrasternas stad man kan uppleva vacker skärgård och natur men också en intressant industri. I Oxelösunds Gästhamn hittar du allt du behöver och för dig som tycker om en aktiv semester finns det mycket att välja på i omgivningarna. Låna sportutrustning eller cyklar och spela fotboll, basket eller boule nära gästhamnen. Bada och sola vid något av de många vackra havsbaden och kanske äta en god skärgårdsvåffla, paddla kajak i skärgården, vandra i fågelrika våtmarker eller utforska svunna tiders skärgårdsliv på någon av de äldsta bebodda öarna på ostkusten. Det finns många olika intressanta museer i Oxelösund, som handlar om skärgårdslivet, sjöfartslivet och militär historia. Vill hela familjen ha en rolig och spännande tid tillsammans så kan ni besöka äventyrslandet Boda Borg. För att ta sig runt i Oxelösund finns det möjlighet att ta en turisttaxi.

Trådlöst internet. Lekplats, fotbolls, Bouleplaner i närheten. Turisttaxi och Tufftuff-tåg till centrum där stor livsmedelsbutik finns. Segelmakeri 1 km. Natursköna skärgårdsomgivningar med vacker badplats ((Stenviksbadet 800m). Sjöfartsmuseum (200m). Bra kommunikationer via Nyköping med tåg, buss och flyg.

Hamndjup: 1,2-6m

Sjökort: 6211 SW 58°39,8 N 17°06,1 E

Gästplatser: 100 Förtöjning: boj/flytbrygga/långsides i mån av plats.

Service I hamnen: finns Miljöstation för sopsortering samt Serviceanläggning med toaletter, dusch och tvättstuga. Sjöstation med bränsle, bensin och diesel (utan RME). Gasol finns att köpa i receptionen.


Bilder från Oxelösund Badhusviken

 • Gästhamnen
  Foto: Lars Åkesson
 • Gästhamnen
  Foto: Lars Åkesson
 • gästhamnen
  Foto: Lars Åkesson
 • Oxelösund Badhusviken
  Foto: Joakim Nörler S/Y Alida
 • Foto: Bergslagsbild
Har du en bild från Oxelösund Badhusviken? Ladda upp bild

Recensioner från Oxelösund Badhusviken

Säkerhet: Betyg: 3/5 - God hamn, kan under vissa vindförhållanden vara orolig
Miljö: Betyg: 4/5
Toaletter: Betyg: 4/6 - God standard
Duschar: Betyg: 4/6 - God standard
Samlat omdöme: Har tyvärr bara hört dåligt om Oxelesund som gästhamn, men jag håller inte med i alla lägen var där under sommaren 2010 och personalen gjorde ett väldigt gott intryck på oss tervliga,hjälpsamma,syntes hela tiden runt om änläggningen rent och fint kan bara säga possitiva saker om servicen i denna hamn.Tyvärr så är det inte så roligt att ligga där vid fel vindar hoppas att de lägger ut en ordentlig vågbrytare och tar bort lite bojar i hamnen så att man får plats med båten (har inget fatryg) men det är för mycket bojar.
Samlat betyg: 4/5
Av: Uffe (gäst), 2010-10-01 00:31:17


Säkerhet: Ingen kommentar.

Miljö: Ingen kommentar.

Toaletter: Ingen kommentar.

Duschar: Ingen kommentar.

Samlat omdöme: Vi hade (tyvärr) det tvivelaktiga nöjet att besöka denna gästhamn med vår motorbåt den 25-26 juli 2006. Att vistelsen tyvärr bara blev en natt beror på den mest otrevliga hamnvärd vi någonsin träffat på. Alla andra goda förutsättningar fanns i form av fint väder, trevlig miljö, närheten till centrum, shoppingsugna båttjejer m.m. Redan vid ankomsten, efter att jag löst hamnavgiften i receptionen/båtmacken, kom hamnvärden fram till oss och på ett mycket otrevligt sätt talade om för oss att vi var tvungna att betala. Jag visade då kvittot vilket han granskade kritiskt. En stund senare, när vi skulle lämna båten för att titta på omgivningarna ”attackerade” han oss igen och begärde att få se kvittot. Jag visade då att vi hade lagt det synligt i vindrutan på båten. Han talade då om för mig på ett mycket otrevligt sätt att det verkligen inte var där kvittot skulle ligga. Några timmar senare återvände vi till båten med bil som en bekant skjutsade oss i. Vi hann inte kliva ur bilden förrän han var framme igen, och begärde att vi skulle betala! Jag trodde nog att han skämtade, men insåg snart att han menade allvar och att denne man av någon anledning hade något slags agg till oss. Jag visade då för tredje gången kvittot, varpå han sade att han hoppades att vår vistelse där skulle bli kortvarig. Han var dessutom framme hos vår bekant i bilen och talade om hur idiotiskt denne hade ställt bilden när han släppte av oss. Vår bekant undrade med rätta vem denne psykopat var…

Vi tappade helt sugen och både min fru och mina döttrar ville åka därifrån så fort som möjligt. Alla tankar på att ”göra” Oxelösund kom av sig.

Vi har varit ute flera veckor med båten i sommar och bott i ett flertal gästhamnar. Maken till bemötandet som det vi fick i Oxelösund har vi dock aldrig upplevt. Vi kommer aldrig att komma tillbaka igen

Av: Lars Boström (gäst), 2007-02-26 17:38:15

Närliggande hamnar

 • Oxelösund Fiskehamnen Gästhamn (1 km / 1 sjömil)
 • Nyköping Gästhamn (10 km / 5 sjömil)
 • Nävekvarn Gästhamn (18 km / 10 sjömil)
 • Stendörren Naturhamn (19 km / 10 sjömil)
 • Snedskär Gästhamn (21 km / 11 sjömil)
 • Arkösund Bäckmansviken Gästhamn (21 km / 11 sjömil)
 • Arkösund Kajen Gästhamn (21 km / 12 sjömil)
 • Arkösund NSS Gästhamn (22 km / 12 sjömil)
 • Arkösund Nordanskog Klubbhamn (22 km / 12 sjömil)
 • Mauritzberg Golf & Sea Resort Gästhamn (25 km / 14 sjömil)

 • Kommentera och betygsätt Oxelösund Badhusviken
  Säkerhet
  Kommentar:

  Betyg:  Miljö
  Kommentar:
  Hamnens trivsel, ordning, skyltning...

  Betyg:  Toaletter
  Kommentar:

  Betyg:  Duschar
  Kommentar:

  Betyg:

  Samlat omdöme
  Kommentarer:

  Samlat betyg:


  Namn:


  Epost:


  Ja tack. Skicka mig gärna Båtsidans nyhetsbrev. Max 1 gång per vecka.


  Ange koden från bilden: