Vattensportens dag i Sigtuna

Den 16 juni kan den som är intresserad av båtar och vattensport bege sig till Sigtuna. Då anordnar nämligen kommunen tillsammans med ortens vattensportföreningar en dag fylld med spännande vattenrelaterade aktiviteter för alla åldrar. Under dagen bjuds det på ett fullmatat program av uppvisningar, utställningar, evenemang och prova-på aktiviteter.


Foto:

Arrangörerna
Vattensportens dag kommer att hållas längs Sigtunas strandpromenad lördagen den 16 juni mellan klockan 12:00 och 16:00. Kommunen har gått samman med Sjöräddningssällskapet (SSRS), Frivilliga Resursgruppen (FRG), Sigtuna Båtklubb, Kanotklubben Mälarpiraterna, Sigtuna Vattenskidklubb, Märsta Båtklubb och Märsta Sportdykar klubb, för att kunna erbjuda besökarna ett fullmatat dagsprogram med fria aktiviteter i vattensportens tecken.

Nyrestaurerad strandpromenad
Sedan några år tillbaka kan Sigtunas innevånare och besökare njuta av en hela 5,5 km lång sammanhängande strandpromenad, som 2011 dessutom fick ett uppfräschat hamnområde, samt nya bryggor och sittplatser. Och det är längs denna härliga strandpromenad som de flesta aktiviteter kommer att äga rum under Vattensportens dag.

Stort utbud av aktiviteter
Vid Aquacenter i Garnsviken bjuds det på både motionspaddling och kanotpolo, samt prova-på-aktiviteter såsom vattenskidor, paddling och drakbåtsfärder. I Sigtunafjärden kan man åka på sjötur i en öppen båt, prova på segling, samt beskåda en spännande regattasegling. Vid strandpromenaden ”Solbryggan” bjuds det på uppvisningar av dykning och dykutrustning och den som känner sig manad kan testa på att vara linförare. I hamnen kan man testa på en hjärtstartare, gå på båtutställning eller besöka öppet hus i hamnpaviljongen. Den som vill kan dessutom prova på jollesegling vid Aludden. Under dagen kommer det också att bjudas på såväl tipspromenad som geocaching – en typ av ”skattjakt” via GPS. I Sigtunafjärden kommer det att hållas både en matnyttig sjösäkerhetsutbildning och en lärorik uppvisning av en sjöräddningsinsats. Vid Aquacenter kommer man också att kunna bevittna en spännande sjöräddningsövning, komplett med helikopter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *