20 dagar kvar till Scandinavian Boat Show

När portarna öppnar för den 11:e Scandinavian Boat Show kan besökarna botanisera bland rekordmånga båtar. Totalt visas över 190 båtar, varav 49 båtar är nyheter. Dessutom visas de allra senaste tillbehören, segel & rigg, bryggor, motorer, sjökläder och resmål av drygt 100-talet utställare.


Antalet stora båtar är fler än tidigare och de internationella inslagen tydligare. Båtarna är större och vackrare, mer designade och mer lätt- hanterade. Det är fyra av nästa års trender.Lagoon 380

Lagoon 380
– En pågående trend som förstärks är att båtarna blir större och större. I år är vår ”största” båt en italiensk skönhet på 55 fot – Itama 55. På segelbåtssidan är till exempel katamaranen Lagoon 380, med sina stora luxuösa innerutrymmen en säker attraktion. Den 36 fot långa, Franska, aluminium-segelbåten Ovni 365 med sänkköl är också en mycket intressant båt, säger Thomas Sandberg, projektledare för Scandinavian Boat Show.

Världspremiärer
Två världspremiärer, en segelbåt, Bavaria 38 och en motorbåt, Minor 31. Segelbåtarna Dufour 425 Grand Large, Oceanis 37, Brenta 30, Ovni 365, Jeanneau 45DS, Comet 33 och Finn Flyer 32 CR har Sverigepremiär.
Bland motorbåtarna har Agapi 900, Riviera 37, Itama 55, Sealine SC 35 Convertible sports, Joda 290 Sport, Delta 29, Korsö 1100, Nordstar 26, Admirales Tender och Ferretti 510 Sverigepremiär.
Läs mer om alla nyheter på Scandinavian Boat Show

Boat Innovation Award – Båtjournalisternas Innovationspris
Som namnet anger är det graden av innovation som avgör vilken båt som utses till vinnare. Det innovativa kan hittas i delar på båten, likväl som i dess helhet. Det kan vara i form av en nydanande design, ny teknik, miljöfördelar, eller något annat som påtagligt kan påvisa en ”innovationshöjd”. Samtliga utställda båtar på Scandinavian Boat Show ingår automatiskt i juryns bedömningsunderlag. Prisutdelningen äger rum på mässans presskonferens den 7 november klockan 09.30.

Seminarium – Fortsättning på succén – TRIMMA FÖR FART!
Björn Österberg, North Sails, fortsätter att inspirera, denna gång med tips som hjälper dig att få bästa trim på dina försegel.
Onsdag, torsdag och fredag 7-9/11 Sal K16/K17 kl. 17-18
Lördag och söndag 10-11/11 Sal K11 kl. 15-16

Seminariet är kostnadsfritt för dig som har löst inträdesbiljett till Scandinavian Boat Show.
Anmälan till info@se.northsails.com senast 2 november för att vara säker på att få plats!
Ange namn och mobilnummer och vilken dag du vill delta.

Köp biljetter via hemsidan
Undvik köer – köp biljetter via hemsidan, och få dem hem med posten i god tid innan mässan öppnar.
Vi vill göra er uppmärksamma på de väldigt förmånliga entrépriser som vi har för barn (7-11 år) och ungdomar (12-18 år), 20:-/barn respektive 50:-/ungdom.

Det Goda Köket
Under helgen fredag 9/11 – söndag 11/11 pågår Det Goda Köket – Nordens största publika mässa för mat och dryck – där kommer du att bjudas på smakprover, vinprovningar, mat & och dryckskolor och lättsamt mingel med den svenska mateliten. Passa även på att fynda nygheter till ditt kök. Läs mer på www.detgodakoket.se

Bo nära mässan
Passa på och bo bekvämt på Rica Talk Hotel på Stockholmsmässan och ha närhet till allt som pågår. Hotellet har 248 rum och en fullservice restaurang och lobbybar Mingel, med underhållning under vissa kvällar samt en relaxavdelning med gym och bastu. Alla rummen är dubbelrum och hotellet har 18 våningar där våra Superior ligger högst upp med milsvid utsikt.
Boka på 08-588 822 00 eller läs mer på www.rica.se/talk

www.scandinavianboatshow.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *