Båtmässan – julafton för alla båtälskare

Årets mässa, Allt för Sjön 2005 gör ingen besviken. Här hittar man båtar och tillbehör för alla smakinriktningar och alla plånböcker. Men de flesta av oss önskar säkert att plånbokens innehåll skulle vara lite mer för det finns mycket som lockar. Sen är det ju roligt att drömma sig bort för en stund när man sitter i sin drömbåt.


Ett problem är faktiskt att det är alldeles för mycket intressanta saker för att man ska hinna med allt på en dag. Planera besöket redan hemma så du vet vad du ska inrikta dig på. Ett tips är att studera mässguiden som ligger precis innanför entrén innan du ger dig ut i hallarna.

Båtar som går fort gäller i år. Det ska vara segelbåtar med höga lystal och motorbåtar som går fort (tänker ingen på bränslepriserna längre). Bavaria ställer ut både segel- och motorbåtar och deras priser har alla andra tillverkare svårt att slå, men hur är det kvalitén? Många av de stora båttillverkarna som X-Yatchts, Nauticat, Najad och Hallberg-Rassy finns inte där. Kan det bero på att priserna på deras båtar skiljer sig så mycket från båtar som Elan t ex.?

Båttillbehör är en viktig del av mässan där man snabbt kan gå från olika tillverkare och jämföra priser och finesser. GPS med kartplotter är ju snart ett måste för alla båtägare så det gäller att kolla olika märken. Vi på www.batsidan.com kommer att skriva mer om det framöver och undersöka varför det skiljer så mycket i pris mellan USA och Sverige när vem som helst kan köpa samma GPS i USA till nästan halva priset.Här finns både stora och små båtar.Det fanns också möjlighet att prova på att segla fast i liten skala.
En fläkt av den gamla tiden med Sveriges första salongsbåt – Nordstjernan.Nordstjerna – Sveriges första salongsbåt.KTH visade sin undervattensfarkost och andra framtidsmodeller som vi kanske kommer att få se i framtiden.Blokart är en isjakt på vintern och på sommaren kan du sätta hjul på den och segla längst stranden.Så här ser Blokart ut med hjul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *