Båtmässan: Nya vinnare i Båtbyggartävlingen

Efter intensiva dagar i årets upplaga av Båtbyggartävlingen kunde så en vinnare utses efter torsdagens praktiska prov. Båtindustrin hade utformat åtta avancerade moment som eleverna från tre gymnasium skulle klara av.Vinnarna av Båtbyggartävlingen på Båtmässan, fr.v. 3:an Simon Bågström,

En namnkunnig jury bestående av Christoph Rassy (Hallberg-Rassy), Thorwald Karlsson (Najad/Triton) och Rolf Carlgren (Vindö Marin) fick en grannlaga uppgift att under hela dagen bedöma utförande, tid och verktygshantering i moment som idag tillhör båtbyggarindustrin. Femton elever från tre gymnasier tävlade om ett stipendium på 15 000,-, 5 000,- och 2 500,- kronor, förutom äran.

Pelle Petterson betonade som prisutdelare att båtbyggeriet är ett framtidsyrke, som också är tekniskt utvecklat och borde passa dagens ungdom. Han manade alla tävlande att fortsätta på den inslagna vägen och önskade dem lycka till.

Vann årets tävling gjorde Frans Jacobsson från Stångdalens Gymnasium i Vimmerby (Storebro) på 365 poäng. Tvåa blev Mikael Stefansson från Orust Båtbyggarutbildning på 340,5 poäng och trea blev Simon Bågström också från Stångådalens Gymnasium (Storebro) på 338,5 poäng – så det var jämt så det förslår. Det låg en förtätad stämning när juryn sammanträdde och en förlösande applåd när vinnaren korades. Det var första gången i Båtbyggartävlingens historia som en elev från just Stångådalens Gymnasium vann tävlingen! Och dessutom tog tredjeplatsen. Uddevalla Gymnasium blev utan pris denna gången men lovade komma igen nästa år.

Tävlingen arrangeras av Kärnsund Wood Link i samarbete med båtindustrin, i syfte att fokusera på att båtbyggaryrket är ett framtidsyrke för den duktige båtbyggaren, eftersom båtindustrin ständigt behöver duktiga människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *