Bokrecension: Stora boken om segling

Det är en handbok som innehåller det mesta man kan önska sig. Den är idealisk för den som tänker börja segla. Det finns bra instruktioner hur man ska gå tillväga i olika situationer t ex vad man ska tänka på när man går in i en gästhamn.Stora boken om segling

Alla båtägare vet hur alla sitter i sina båtar och kollar när det kommer en ny båt som ska lägga till. Har man kollat i den här boken är man väl förberedd och behöver inte göra bort sig.
Jeremy Evans är huvudförfattaren och fotograf. Han skriver böcker för Royal Yachting Association och i många båttidningar.
Pat Manley skriver om seglingsteknik, men även om radar, dieselmotorer, navigering och båtunderhåll.

Barrie Smith skriver om renovering och underhåll av stora segelbåtar och har själv deltaget i havskappsegling över hela världen.
Det är en bok med många bilder som tydligt visar vad författarna menar. Det börjar med det enkla, som hur man kommer igång med segling och vilken båt man ska välja. Det finns en hel avdelning om jollesegling.

Cruising är en avdelning där allt finns hur man ska klä sig till man över bord. När boken kommer in på navigation märker man att författarna kommer från England för de tar upp en del om tidvatten och tidvattenströmmar som vi inte har så mycket av i Sverige. Digitala sjökort och GPS är navigationshjälpmedel som boken förklarar på ett bra sätt.

Hur vädret skiftar och vad man måste tänka på under seglingen tas upp i ett kapitel. Boken visar hur man tolkar molnen för att inte råka ut för stormvindar.
Det finns ett kapitel om underhåll av båten och hur man sköter rigg och motor. Sist men inte minst finns en avdelning om sjösäkerhet.

Som en sammanfattning kan man säga att detta är boken som alla seglare ska ha från nybörjare till den erfarna för det finns saker att lära för alla.

Boken går att beställa från Bokus (307 kr)

Förlag: Norstedts
Typ: Inbunden, Bok
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Sidor: 400
Vikt: 1346g
Mått: 190x240x31mm
ISBN: 9789113023342

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *