Dela Båt – det smarta sättet att njuta av båtlivet

Både företag och privatpersoner har möjlighet att ta del av tjänsten, som i princip innebär att du mot en fast månadskostnad har tillgång till en ”egen” båt, som du enkelt kan boka upp via nätet och använda när du känner för det. Varje båtpool består normalt sett av upp till fem personer eller familjer och Dela Båt samarbetar med lokala marinföretag som ansvarar för respektive båtpool. Båten är alltid försäkrad och försäkringspremien ingår i månadsavgiften. Dessutom ingår både vinter- och sommarplatser, utrustning och service. Så om ett fel skulle uppstå eller om båten går sönder finns det alltid snabb hjälp att få – utan att det tillkommer några extra kostnader eller arbete från din sida. Du behöver således varken ligga ute med något stort kapital eller oroa dig för oväntade underhålls- eller reparationskostnader. Det gör inte bara ditt båtinnehav enklare att planera kostnadsmässigt – du får mer tid över att bara njuta av båtlivet – vilket också är själva grundtanken bakom tjänsten.

På delabat.se kan du anmäla ditt intresse för att delta i en befintlig båtpool i ditt område – eller lämna förslag och önskemål på att starta en ny pool – kanske med en speciell typ av båt, eller i din hemmahamn, om det inte redan finns någon lämplig pool i närheten. Då tjänsten är helt ny finns mängder av utvecklingsmöjligheter och potentiella användningsområden – exempelvis kan man starta en båtpool för fiskeintresserade med en fullt utrustad fiskebåt eller så kan ett företag starta en båtpool för sina anställda.

Med Dela Båt vill sajtens grundare Björn Sandhaag, Richard Junestrand och Ulf Jarlerud ge fler människor möjlighet att prova på och njuta av båtlivet, utan att behöva tänka på allt det praktiska kring själva ägandet av en båt. Själva har de emellertid gott om erfarenhet inom ämnet. Björn och Richard äger Marindepågruppen, Stockholms ledande marinföretag. Ulf är sedan många år tillbaka ordförande i branschorganisationen Sweboat och har drivit Jarleruds Marin i 35 år.

Läs mer på: www.delabat.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *