Gratis stöldskyddsmärkning via Sveriges båtklubbar

I sommar kan du som är medlem i en svensk båtklubb få tillgång till gratis ID-märkning av din båt eller utombordsmotor – inklusive ett helt års abonnemang – via företaget BoatSecure. Kampanjen är ett initiativ från BoatSecure i syfte att minska stöldriskerna inom båtklubbarnas anläggningar. Något som gynnar både båtägare och försäkringsbolag.


Foto:

Initiativet
Båtstölderna ökar allt mer och båtklubbarnas anläggningar är särskilt attraktiva på grund av det stora antalet båtar som finns tillgängliga på ett och samma ställe. Något som BoatSecure vill råda bot på genom att erbjuda båtklubbarnas medlemmar fri stöldskyddsmärkning. I företagets pressrelease förklarar VD:n, Jan Lilliesköld, bakgrunden till erbjudandet. ”Stöldligorna ger sig tyvärr gärna på båtar som ligger inom båtklubbarnas anläggningar, där de ju effektivt kan stjäla flera motorer samtidigt. Vi bjuder därför i sommar alla medlemmar i landets båtklubbar på BoatSecure´s ID-märkningsats och hela första årets abonnemang. Vi hoppas på detta sätt minska antalet stölder, vilket gynnar både båtklubbarna och försäkringsbolagen,” avslutar han.

Så fungerar ID-märkningen
Om din båt blir stulen kan en ID-märkning underlätta arbetet för både polis och försäkringsbolag genom att de snabbt kan få information om båtens ägare. Identifieringen sker via en speciell avläsningsutrustning som tillhandahålls av BoatSecure. BoatSecure använder sig av RFID (Radio Frequency Identification) för att läsa av de så kallade ID-taggarna. Varje tagg är försedd med ett unikt nummer som kopplats till ett abonnemang med information om båtens ägare, båtmodell etc. Det går även att koppla flera taggar till ett och samma abonnemang utifall du vill ha en tagg inne i båten och en på utombordsmotorn.

Enkel montering
ID-märkningen sköter du enkelt själv genom att sätta dit den elektroniska ID-taggen direkt på en icke-synlig plats på båten eller under motorkåpan. ID-taggen är tillverkad av ett motståndskraftigt och böjbart material, som tål både värme och kyla, samt har ett självhäftande skikt som gör att den enkelt kan fästas på såväl plast som trä och metall. Viktigt att tänka på är dock att vatten försämrar läsmöjligheterna av ID-taggen, varför den bör placeras över vattenytan. Lämpliga ställen kan vara till exempel under instrumentpanelen eller under sätet. Taggen kan dessutom enkelt målas över för att dölja själva märkningen. Avläsningen störs inte av ett färglager, dock bör du inte använda rostskyddsfärg då metallen i denna typ av färg gör taggen svårläst.

Märkningssatsen beställer du enkelt på www.boatsecure.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *