”Hittaren”– ett enkelt sätt att överlista tjuven

Båtstölderna blir allt vanligare i Sverige, men det finns sätt att göra det svårare för tjuvarna. Med en spårsändare ombord ökar chanserna betydligt att få tillbaka din båt om den skulle hamna i orätta händer. Många avstår dock från att skaffa en tracker på grund av kostnaden eller för att installationen är för krånglig. Men numera finns det riktigt prisvärda alternativ som dessutom är riktig enkla att använda – ett av dem är SIMit’s ”Hittaren”.

Hittaren är en liten, smidig och lättanvänd spårsändare som utvecklats av SIMit AB i samarbete med teleoperatören Tele2. Spårsändaren fungerar både via GPS och via GSM-nätet, vilket dels innebär att Hittaren får en bättre driftsäkerhet, men också gör att den har möjlighet att ange positioner såväl inomhus som utomhus. På så sätt ökar chanserna att snabbare hitta en båt eller motor som kanske ligger undangömd i en lagerlokal eller ett garage någonstans i väntan på att bli såld.

Efter input från försäkringsbolag och aktörer inom båtbranschen har SIMit således kunnat ta fram en enkel och prisvärd spårsändare som varken kräver en tjock plånbok eller någon krånglig installation. Det minimala formatet gör att du enkelt kan gömma undan den i princip var som helst ombord. Och skulle båten försvinna är det bara att ringa ett samtal till Hittaren, så skickar den ett SMS med båtens GPS-koordinater till dig. Det enda du behöver är en smartphone och en kartapp för att kunna läsa SMS:et. Via förflyttningslarmet kan du även få meddelande direkt om båten skulle flyttas mer än 200 meter. Batteriet har en drifttid på mellan tre och fyra veckor – upp till fyra månader med extra batteri. Och när det är dags att ladda batteriet meddelar Hittaren dig smidigt om detta via SMS. Givetvis går Hittaren lika bra att använda även i bilen, på motorcykeln eller i husvagnen – ja, till och med på hunden om den har en tendens att springa bort…

Samarbetet med Tele2 har också gjort att SIMit kunnat pressa priset på Hittaren, vilket givetvis gynnar dig som konsument. För bara 1495 kr ingår allt i hela två år. En spårsändare på båten kan även bidra till att sänka försäkringskostnaderna, så det finns många fördelar med att skaffa en. Till att börja med kommer Hittaren endast gå att köpa i Tele2’s butiker och via Tele2.se, men man arbetar på att finna fler försäljningskanaler för att göra Hittaren tillgänglig för alla som vill ha den.

Läs mer på: www.tele2.se/hittaren.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *