Huyndai Cup snart i Nynäshamn

Huyndai Cup växer för vart år som går. I denna kappsegling, där amatör ställs mot proffs i en rafflande seglats, har alla chansen att vinna. I år vinner även publiken, då tävlingen anordnas så att den ska vara så tillgänglig som möjligt. Än finns det tid att anmäla sig, för den skeppare som vill utmana.


Foto:

Den 27 augusti är det återigen dags för Huyndai Cup i Nynäshamn. Det är en kappsegling där amatör och proffs möts på lika villkor, allt efter deras egna förutsättningar. I år blir tävlingen större än någonsin och flera tekniska lösningar ska användas för att göra tävlingen så lätt att följa från land som möjligt.
För både amatörer och proffs
Huyndai Cup är en ren kappseglingstävling och är öppen för både amatörer och proffs. Alla tävlar på samma villkor. Det gör tävlingen extra spännandeDen arrangeras i enlighet med handikappssystemet SRS för att ge bästa möjliga förutsättningar för alla deltagare. Dessutom sker starten i en så kallad jaktstart. Den innebär att de små båtarna får gå ut först för att inte tappa fart av lägivande större båtar enligt SRS. Detta ska också innebära att målgången blir så samlad och spännande som möjligt. Det ger en extra dimension både till kappseglare och den mångdhövdade publiken.
Följa tävlingen
I år satsar tävlingsarrangörerna ordentligt på att göra tävlingen så publikvänlig det bara går. Bland annat kommer det att finnas rejäla storbildsskärmar varifrån tävlingen kan följas från hamnarna. Där kommer det att samlas mängder med seglingsentusiaster som vill heja på sin båt. Det kommer även att finnas speakers som kommenterar utvecklingen av kappseglingen. För de familjer som vill kunna följa tävlingen på riktigt nära håll kommer det att finnas plats på ett antal följebåtar. Då ges första parkett.
Stor publik
Närheten till storstaden Stockholm gör att det är lätt att ta sig ut och se de fanttasiska tävlingarna. Det går att åka både pendeltåg och buss. Det är också lätt att komma till platsen med bil, och det kommer att finnas gott om parkeringsplatser. Nu hoppas bara arrangörerna för bra vindar och härlig sol också för att göra allt så komplett för publik och deltagare som möjligt.
Om tävlingen
Tävlingen arrangeras av Nynäshamns Segelssällskap. Starten går under lördagen klockan 10.00 och framåt. Målgången är förlagd vid Norra Gästhamnpontonen och är utsatt med en skylt. Klockan 18.30 blir det prisutdelning på scenen och den följs sedan av en rejäl regattafest som är förlagd i hamnen. Den som vill delta uppmanas av tävlingsarrangörerna att kontakta dem så fort som möjligt. Anmälningsavgiften är om 500 kronor och ska vara arrangören tillhanda senast den 22 augusti. Det går att göra efteranmälan. Mer information finns på www.nynashamnssegelsallskap.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *