Missa inte Kalmar Båtmässa den 24-26 maj

Båtmässan invigs kl. 12:00 fredagen den 24:e maj med välkomsttal och musikuppträdanden. Sedan följer tre dagar fullmatade med roliga utställningar, shopping, båtupplevelser och vattenaktiviteter för både stora och små. Varje dag anordnar exempelvis Seagoo en ny rafflande tävling med fina priser. Och bland prova-på-aktiviteterna kan nämnas paddling av havskajak, optimistjollesegling, repslagning med tågvirke och Stand Up Paddleboard. Den som är lite mer våghalsig av sig kan även testa flyboard (en akrobatisk vattenupplevelse utöver det vanliga!) eller speedcats (kan liknas vid gocart på vattnet). Möjlighet finns också att ta en tur med ”Flundran” eller testa på att åka RIB-båt.

Därutöver erbjuder Kalmar Marina kontroll och besiktning av båtar, samt informerar om bland annat service av segel och rigg, vinterförvaring och konservering av motorer. I Tullhamnen är det öppet hus hos fartygsägare och rederier under hela mässhelgen och på Kalmar Läns Museum kan du se utställningar som ”Pirater och Sjöröveri”, ”Ladda, krut, skjut” och ”Kronan – från skepp till vrak”. Hos Octopus kan du se dykutrustning, titta på film om sportdykning, samt tävla om ett prova-på-dyk. De bjuder dessutom på dykuppvisningar vid sin båt både lördag och söndag. Brandkåren kommer också att ha en dykuppvisning på lördagen, samt visa upp både båtar och brandbilar. Sjöräddningssällskapet finns också på plats med båtar och sjöräddare och bjuder på helikopteruppvisning under lördagen.

Kanotklubben har rollningsuppvisning och demonstrerar även hur en kamraträddning går till. Sjöfartshögskolan kommer att visa upp simulatorer och Hemvärnet bjuder in till en rundtur ombord på Stridsbåt 90H. Även Kustbevakningen kommer att visa sitt nya fartyg Kbv 033. I hamnen ligger dessutom båten Aluett – en replika av den medeltida ”Kalmarbåten”, som hittades inbäddad i dy på slottsfjärdens botten då denna torrlades inför restaureringen av slottet på 1930-talet. Vid fint väder kommer man bland annat att få se Aluett förberedas för färd och bevittna hur en mastresning gick till på 1200-talet. Lördag och söndag kan du även se spännande kappseglingar med moderna båtar i Triator City Sailing. Och givetvis kan du se en uppsjö av utställningar av nya båtar och tillbehör under hela mässan.

Vill du ta en paus i utforskandet och fika eller äta gott, hittar du både restauranger och caféer i hamnområdet som erbjuder specialkomponerade mässmenyer.

Öppettider Kalmar Båtmässa 2013:
Fredag 24:e maj, kl. 12-19
Lördag 25:e maj, kl. 10-16
Söndag 26:e maj, kl. 10-16

Mer information och fullständigt program hittar du på:
http://www.kalmar.com/batmassa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *