Nya Salona 44 – Sportig elegans och prestanda

Nya Salona 44 följer inte bara den framgångsrika filosofin och konceptet från föregångaren Salona 45 utan hon tar utvecklingen ett stort steg vidare i teknologi, design, komfort och prestanda. Stilen och seglingsegenskaperna gör hennes framträdande imponerande vid första kontakten, men ännu viktigare är att bakom den stilrena siluetten så döljer sig en kompromisslös konstruktion.

Prestanda är en av de mest utmärkande och igenkännande egenskaperna för en Salona och som alltid har stort arbete lagts ner för att skapa en stark konstruktion med avancerad byggteknik.


I standardutförande byggs nya Salona 44 med den senaste tekniken av vakuum injicering av både skrov och däck med vinylester harts, triaxiala och biaxiala E-glassfibrer med distansmaterial med slutna celler, detta tillsammans med byggmetoden skapar inte bara en lättare konstruktion utan dessutom en mycket starkare, styvare och stummare båt. Kölbalkar och röstjärnkonstruktion i Salona 44 består av en mycket kraftigt rostfri balkkonstruktion i botten av skrovet som bultas till kölen och som förbinder rigg och mast till densamma. Ett system som garanterar hård riggspänning utan slack och eliminerar risken för svajköl, resulterande i bästa seglingsprestanda i hårt väder.

I designarbetet har stort möda lagts ner för att utveckla både en elegant och funktionell yacht såväl interört som exteriört för att möta behoven för bekväm cruising och att tillfredställa den som söker en yacht för spännande racing.

Exteriört och beslagsmässigt är Salona 44 utrustad med dubbla rattar för bästa komfort under segling och i hamn, moderna flushade luckor, sprayhood garage, tyskt storskotssystem och bästa Harken utrustning på däck. Sittbrunnen på båten är modernt öppen i aktern med löstagbar bänk. Som tillval finns även avstängbar sittbrunn bak med stuvlådor.


Nya Salona har i standardutförande en modern, ljus högklassig teakinredning och hela inredningen har en elegans och värme som gör att man känner ett stort välbefinnande och härlig trivsel med att leva ombord.

Båten tillverkas med två alternativa layoutlösningar:

A. 3 kabiners layout med 2 toaletter. De tre sovkabinerna erbjuder högsta komfort med bl.a. en King Size bädd i den förliga kabinen, och i salongen finns det plats och inbjudande atmosfär för umgänge med familj och vänner. Det L-formade pentryt på babords sida är funktionellt utformat för matlagning även till sjöss och med gott om avställningsplats och effektiva förvaringsutrymmen.

B. 4 kabiners layout med 2 toaletter. Denna version har ytterligare en separat kabin med våningssäng midskepps i båten. Totalt erbjuder denna layout upp till 10 sovplatser för besättningen.

Båtens suverärena seglingsegenskaper garanteras av den världsberömda konstruktören J&J Design Group som har tillämpat det senaste inom skrovdesign , med fokusering på långa rena seglande linjer med bra släpp, hög stabilitet och effektivt segelplan. Nya Salona 44 är en komfortabel, säker och härlig yacht att segla.

Salona 44 premiärvisades på båtmässan i Genua, Italien i oktober 2009.

Provseglingar 2009 arrangeras i Italien enligt följande:
04-07 Dec 09, Loc Puntone ( söder om Livorno, Italien )
11-14 Dec 09, Rom Italien.
18-21 Dec 09, Salerno Italien

Tekniska Data:
LOA (skrov) 13,50 m
LWL 12,16 m
B. Max. 4,19 m
Djup 2,10 m / 2,55 m
Deplacement tom 9,300 kg
Kölvikt 3,400 kg
I 16,71 m
J 5,12 m
P 16,68 m
E 6,00 m
Storsegel 57,60 m2
Genua 61,10 m2
Färskvattentank 400 l
Black vattentank 42 l
Bränsletank 270 l
Motor 39,6 kW (54 hk)
Design kategori A – Ocean
Orc International 2009 GPH 559,3

Salona 44 pris från € 271 975 inkl. moms

För skepparen och besättningen som söker en konkurrenskraftig och spännande yacht för racing på högsta nivå inom både IRC och ORC, erbjuder man även tävlingsversionen

Salona 44 IBC, Infusion Basalt Carbon. Salona 44 IBC, tillför ytterligare en dimension extra seglingsglädje och fart till båten. IBC versionen kommer som standard med mast i kolfiber, bom i kolfiber samt spinnakerbom i kolfiber från Nordic Mast med vanter i ROD, roder och hjärtstock i kolfiber, samt huvudskott i Basalt (jfr kolfiber) Sandwich. Dubbla rattar i aluminium (kolfiber tillval), samt Harken Racing winchar och beslag på däck.

En mycket tilltalande sportig version med full Cruising komfort som kan levereras med ljusinredning i kombination med svarta Basalt (jfr kolfiber) skott och möjlighet till durkar i motsvarande material. Kölar optimeras efter IRC eller ORC regeln för bästa prestanda och rating. Tillsammans med varvet och konstruktörerna erbjuder vi support för att optimera din Salona och tar fram speciella racingorienterade konfigurationer oavsett vilket handikapp system du vill optimera båten för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *