Nya Storebro 410 Commander premiärvisad

Fyller upp luckan mellan Nimbus 380 och Storebro 475 Commander. Vid den välbesökta båtvisningshelg hos Nimbus Boats i Långedrag premiärvisades helt nya Storebro 410 Commander.


Foto: Storebro

Båten är av s k Fast Trawler-typ och från ett rymligt pilothouse nås både skarndäck och det skyddade akterdäcket via glasade skjutpartier. Med dubbla Volvo Penta D6-motorer är toppfarten dryga 30 knop. Storebro 410 Commander fyller upp luckan mellan de populära Commander-systerbåtarna Nimbus 380 och Storebro
475:

– Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda våra kunder en Storebro med ett prisläge strax under fyra miljoner kronor, säger Göran Johansson, försäljningschef för Sverige och Norge hos Storebro Bruks AB.

Storebro 410 Commander har samma karaktäristiska linjer som sina eleganta men ändå robusta systerbåtar. Interiört märks de stora kartborden i ett gediget pilothouse, där passagerarna kan sitta och följa med i färdriktningen. Den bekväma och luftiga salongen rymmer också ett välutrustat pentry och en smakfullt rundad soffa på båtens bredaste ställe, samt ett skjutbart glasparti akterut. Flybridge är lättillgängligt både från det rymliga och skyddade akterdäcket och inifrån salongen via smart designade trappor. Genom de stora skjutdörrarna på båda sidorna går det också snabbt och smidigt att komma ut på skarndäck och vidare fram på
fördäck:
– Sammantaget ger det samma ombonade storbåtskänsla som i 475 Commander, menar Göran Johansson.

I den främre kabinen breder en härlig fullängds dubbelsäng ut sig mellan rejäla garderobsutrymmen i satinlackad ljus mahogny och eget WC med dusch finns i direkt anslutning. Styrbordssidans gästkabin erbjuder två separata sängar och även där finns direkt tillgång till separat WC med dusch. Under akterdäck ryms de båda Volvo Penta-dieslarna av den nya generationen D6 på vardera 310 hästkrafter, som tillsammans förflyttar den 12,5 meter långa och nio ton tunga båten med en hastighet över 30 knop. Ändå är ljudnivån under gång förbluffande låg: – Propellertunnlarna är av samma typ som på Storebro 475 Commander. Det ger ett djupgående på strax under metern och därmed drar den inte heller upp något svall att tala om, framhåller Göran Johansson.

Storebro 410 Commander är utvecklad vid Viamarekoncernens utvecklingscentrum hos Nimbus Boats i Långedrag och byggs i småländska Storebro. Produktionen är kvalitetscertifierad enligt ISO 9002 och konstruktionen provad av Det Norske Veritas. Konstruktör är John H V Lindblom.