Nytt helingjutet GSM/GPS båtlarm

Svenska YachtSafe lanserar nu ett helt ingjutet GSM/GPS båtlarm som är extremt strömsnålt med lång spårtid på inbyggda batteriet. Larmet är absolut vattentätt och står tåligt emot svåra påfrestningar som till exempel vatten, bensinångor, oljor, stötar och vibrationer. För att aktivera larmet krävs bara en knapptryckning på den medföljande fjärrkontrollen.


Via sms larmas du vid inbrott, om båten förflyttas eller om larmet avlägsnas. Trådlös IR sensor och utgång för siren finns för enkel installation av skalskydd. Utöver larmfunktionerna finns en SOS- knapp på fjärrkontrollen som gör det möjligt att meddela en förutbestämd person var du och din båt befinner er i en eventuell nödsituation.

Larmet är litet och designat för att inte synas och saknar således knappar, lysdioder, symboler eller anslutningar som avslöjar dess funktion. Larmet göms därför lätt i alla typer av båtar, utombordsmotorer eller till exempel vattenskotrar.

Vi har fokuserat på att lösa de brister och problem som finns med båtlarm idag, säger Kjell Ove Vik på tillverkaren VETEL AB. Fokus har varit låg strömförbrukning, lång spårtid, marin kapsling samt att det inte ska se ut som ett larm. Jag tror vi nått marknadsledande prestanda i alla dessa avseenden. Många båtlarm ser idag ut som enkla konsumentprodukter och i exempelvis en utombordare identifieras dessa enkelt vid en stöld. Vårt nya larm smälter väl in i denna miljö, det liknar andra motordetaljer.

Ett problem med dagens GSM/GPS larm är att de drar alldeles för mycket ström från huvudbatteriet. Detta är ett stort problem för båtägare med mindre batteri som måste underhållsladda batteriet om båten inte används på en månad. YachtSafe drar så lite som 2mA från huvudbatteriet och kan alltså vara igång även under vinterförvaringen.

Larmenheten är dessutom så pass strömsnål att den kan övervaka ett objekt i upp till sex månader på enbart det inbyggda batteriet. Det är på hela 2000mAh och ger dessutom en spårtid vid stöld på upp till 2-3 veckor, vilket är sju gången längre än vad som är normalt i klassen.

YachtSafe båtlarm utvecklas och tillverkas i Sverige. Det är godkänt och rekommenderas av de ledande försäkringsbolagen.

Fakta:
– GSM/GPS larm och spårare.
– Helt ingjutet IP68.
– 74x48x28 (mm)
– 6A utgång.
– 2-7mA från båtens huvudbatteri.
– Upp till 2-3 veckors spårtid på enbart inbyggda batteriet.
– Upp till sex månaders övervakning på interna batteriet.
– Trådlös IR sensor och siren för skalskydd.
– Larmet rekommenderas av de ledande försäkringsbolagen.

Rek. ca. pris 3995:- inkl. moms.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *