Rentnjoy – ny förmedlingssajt för båtuthyrning

Drömmer du om en härlig båtsemester, men kanske inte har råd eller möjlighet att köpa en egen båt för tillfället? Då kan det vara ett utmärkt alternativ att hyra en båt istället. Äger du en båt som ligger orörd några veckor varje sommar? Varför inte passa på att uppfylla någons drömsemester och samtidigt tjäna en slant genom att hyra ut båten när du inte använder den? Rentnjoy är en ny smidig förmedlingstjänst för dig som vill hyra – eller hyra ut – båt, husvagn, husbil eller stuga.


Foto:

Hyra båt
På rentnjoy.com kan du söka efter lediga hyresobjekt, läsa recensioner, ställa frågor och skicka en bokningsförfrågan till ägaren av båten du är intresserad av. I bokningsförfrågan anger du ett tidsintervall för när du önskar hyra båten, samt berättar lite om dig själv och dina medresenärer. Tala även om vilken erfarenhet du har av att framföra båttypen du vill hyra. Detta för att ägaren ska kunna ta ställning till om han eller hon vill och kan hyra ut båten till dig under önskad period.

Rentnjoy fungerar som en säker mellanhand mellan dig som ”gäst” och uthyraren i början av affären. Om din bokningsförfrågan blir godkänd behöver du betala in förskottsavgiften till Rentnjoy inom 48 timmar för att bekräfta bokningen. Därefter kommer du att få ägarens kontaktuppgifter samt ett förslag på lämpligt hyresavtal skickat till dig via mail. Det medföljer även viktig information och råd gällande hur ni ska gå vidare med uthyrningsprocessen. Hur resterande betalning ska ske kommer du sedan överens om direkt med ägaren. Gå igenom båten tillsammans med ägaren – både före och efter din hyresperiod, för att säkerställa att allting fungerar som det ska. Självklart återlämnar du båten i samma skick som du fick den.

Hyra ut båt
Det är kostnadsfritt att använda tjänsten och du väljer själv hur många objekt du vill lägga upp till uthyrning. Ladda upp en tydlig bild och beskrivning av båten du vill hyra ut och ange om du har några speciella krav på gästen, samt pris och hur du vill ha betalt. Var noga med att fylla i rätt tidsintervaller som båten är tillgänglig för uthyrning. Du kan välja att hyra ut hela veckor eller endast under helger.

Om det inkommer en bokningsförfrågan får du ett meddelande från Rentnjoy och kan svara intressenten via meddelandesystemet direkt på sajten. Godkänner du en bokningsförfrågan har gästen 48 timmar på sig att bekräfta bokningen genom att betala in förskottsavgiften till Rentnjoy. Därefter kommer du att få gästens kontaktuppgifter, hyresavtal och information skickat till dig via mail. Kontakta gästen för att komma överens om hur ni ska gå vidare och hur resterande betalning ska ske. Väljer du att använda Rentnjoys färdiga avtal skriver du ut två exemplar, skriver under och skickar till gästen, som returnerar en underskriven kopia till dig.

Gör en besiktning av båten tillsammans med gästen innan överlämning, så att ni båda vet vilka eventuella fel och brister som finns och ange dessa i hyresavtalet. Se till att båten är ordentligt försäkrad och glöm inte att ta ut en depositionsavgift för att täcka självrisken om eventuella skador skulle uppstå under uthyrningen. Gå även igenom båten noga vid återlämning.

Om sajten
Rentnjoy startades 2011 av det göteborgsbaserade familjeföretaget M.C WITTE i syfte att erbjuda en säker och användarvänlig tjänst för de som vill hyra eller hyra ut båtar, husbilar, husvagnar eller stugor. Besök rentnjoy.com för mer information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *