Så kommer nya Allt för Sjön-mässan att se ut

Större lokaler och fler aktiviteter
Allt för Sjön kommer att hållas under tio dagar och precis som tidigare kommer Vildmarksmässan att hållas parallellt i den intilliggande lokalen, något som brukar uppskattas av många. Vildmarksmässan kommer under sina fyra dagar att hålla till i B-lokalen, medan Allt för Sjön kommer att ta upp hela A-lokalen, inklusive den nybyggda delen, samt C-lokalen, där de flesta barnaktiviteter kommer att hållas. Vid den nya ”Snacka båt”-disken på entrétorget får besökarna också möjlighet att ställa frågor och bara allmänt ”snacka båt” med mässans specialister och samarbetspartners.

Många nyheter
I den nybyggda delen kommer de maffigaste båtarna att presenteras under temat ”Exclusive Yachts” och resten av den 365 meter långa A-lokalen kommer att fyllas till bredden med segel- och motorbåtar av alla dess slag. Några smakprov på vad som kommer att visas är den lyxiga italienska motorbåten Riva 27 och en Swedestar 415. En annan nyhet på 2013-års mässa är den 3000 kvadratmeter stora paviljongen med enbart finska båtar. ”Det är verkligen roligt att se att de finska tillverkarna satsar så kraftfullt på den svenska marknaden”, säger projektledaren och mässgeneralen för Allt för Sjön, Thomas Sandberg.

Fler vattenhål
Det kan bli jobbigt att knata runt bland båtarna och ibland kan man behöva vila fötterna lite. Därför kommer det också att finnas fler vattenhål runt om i lokalerna där man kan ta en välbehövlig paus.
Segelbåtsbryggan kommer till exempel att bli större och husera ett riktigt sjöcafé, strax nedanför kan man besöka Yacht Cluben, ta en öl och snacka båtar och mitt i hallen finns en seglingsrestaurang för den som vill äta gott och fylla på batterierna under dagen.

Barnaktiviteter och nostalgi
I C-lokalen har man satsat lite extra på barnen med elektriska bilar och ett nästan riktigt kryssningsfartyg att leka i. Sjöpolisen kommer dessutom att finnas på plats. För alla hungriga ungar kommer det också att finnas speciella barnmenyer med köttbullar, pannkakor och andra klassiker.

I C-hallen hålls även Classic Boat Show där temat för året är ”Plastic Fantastic” – en nostalgitripp för alla som växte upp med en plastbåt på 60- eller70-talet. ”Det finns en del underbara äldre plastbåtar som renoverats av sanna entusiaster, och jag kan lova att den här delen av mässan kommer att väcka minnen hos många besökare”, säger Thomas Sandberg.

Kändisar på besök
Under mässan kommer ett antal kända seglarprofiler att dyka upp och berätta om kommande satsningar inom Volvo Ocean Race och America’s Cup. Dessutom kommer världsomseglaren Sven Yrvind att visa upp sin senaste konstruktion – en tre meter lång båt som han planerar att segla jorden runt med.

Allt för Sjön hålls på Stockholmsmässan den 2-10 mars 2013 och har öppet 12:00-20:00 måndag-fredag och 10:00-18:00 lördag och söndag.