Sjöfartsverket lanserar nytt format på båtsportkort

Sjöfartsverket lanserar ett nytt och omarbetat båtsportkort för Mälaren på båtmässan ”Allt för sjön” i Älvsjö den 27 februari – 7 mars. Kunderna har önskat ett mindre och mera lätthanterligt format och nu startar försäljningen av detta.


Storleken på kortet är nu 30×42 cm. Portföljen med båtsportkortet är ringbunden och innehåller 26 tryckta ark. Tidigare har det funnits en blå markering som visade sjödjup mellan tre och sex meter. Detta har tagits bort för att kortet ska bli mera lättläst.

I pärmen med båtsportkort finns också ett särskilt ark med utdrag från Kort 1 – med de vanligaste symbolerna samlade. Portföljens fram- och baksida är plastlaminerade. På försök kommer Sjöfartsverket att ta fram en omgång portföljer som har samtliga ark inplastade.

I Sjöfartsverkets monter på båtmässan visas dessutom den nya trådlösa karttjänsten MapMate. Här demonstreras sjökort och landkartor som visas i en handdator. Produkten är ett samarbete mellan Sjöfartsverket och Lantmäteriet. I vår monter demonstreras under hela mässan Det Levande Sjökortet, DLS, som nu finns för både Ostkusten och Västkusten.

Ytterligare upplysningar lämnas av Lars-Göran Nyström på mobil 0708-19 12 44 eller Annika Kindeberg mobil 0708-19 10 41.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *