Van Wijk-båt årets nyhet 2012

Allt för sjön-mässan blev som vanligt en sann publiksuccé. Årets mässa hade nästan 95 000 besökare och köpsuget verkar större än någonsin. Under Allt för sjön-mässan korades också årets nyhet. Utnämningen sker av allmänheten och i år blev det Van Wijk 621 Classic som tog hem förstapriset.


Foto:

Återigen kan arrangörerna för Allt för sjön konstatera att mässveckan blivit en formidabel succé. Totalt besöktes mässan av närmare 95 000 människor, alla lika entusiastiska över det enorma utbudet på mässan. Även om besöksantalet var en något lägre siffra än föregående år, var det inte att ta miste på det stora intresset som finns för båtar i Sverige. Och alltfler av båtälskarna verkar vilja köpa in sig på en egen båt, eller byta upp sig till en ny. Det borgar gott för Årets nyhet, båten som valts ut som den bästa av nykomlingarna på den svenska marknaden.
Årets nyhet
Årets nyhet är Wan Wijk 621 Classic. Det har allmänheten avgjort genom att rösta fram båten på Allt för sjöns hemsida och genom att lämna in sin röst i montern för Årets Nyhet under själva mässdagarna. De vann i hård konkurrens med elva andra nominerade båtar. För båttillverkaren är det givetvis en stor ära att få priset, särskilt som det är privatpersoner som valt ut båten bland så många andra. Det indikerar att båten bjuder på många olika färdigheter och på att den har en design som många attraheras av. Den är enkel men andas kvalitet och har en tidlös design med vackra mjuka linjer.
Stort köpintresse
Att bli årets nyhet år just år 2012 kan kanske kännas lite extra gott för Wan Wijk. Det verkar nämligen råda rena köpglädjen på marknaden just nu. Det var 18 % fler av de som besökte mässan som angav att de planerade att köpa in en båt under året, än vid samma enkätundersökning förra året. Därmed blir troligen år 2012 ett mer normalt försäljningsår för båttillverkarna än tidigare år varit. Förhoppningsvis är den långa svackan på båtmarknaden över för den här gången. Det verkar som om kunderna är tillbaka.
Nöjda utställare
Det stora köpsuget borgade givetvis för nöjda utställare. Orderböcker fylldes i en takt som inte setts på flera år och tillbehörsförsäljarna hade ett hektiskt schema. En riktigt lyckligt lottad båtförsäljare fick in så många som 28 försäljningar under veckan. Andra fick in rekordstora ordrar utifrån sina mått mätt, och fick därtill många intressenter som lär återkomma när de tänkt igenom beslutet något noggrannare. En båt är ingenting som köps in förhastat. Den stora ekonomiska investeringen som en båt innebär gör att de allra flesta är mycket noggranna i sitt beslut. Det gör de rätt i. En båt är dessutom en investering som ska vara till glädje för en lång period framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *