Wildcard blev Mästarnas Mästare 2012

Hög nivå från början till slut
Rasmus Myrgren och hans besättning visade redan från början att de hörde hemma i tävlingen och höll en konstant hög nivå rakt igenom. I grundomgången vann de hela tre av fyra seglingar och blev därmed rankade som favoriter inför semifinalen. Men konkurrensen om finalplatserna var stentuff, så i semifinalen fick laget ”nöja sig” med en andraplats. Placeringen tog dem i alla fall till finalen, där de återigen fick visa vad de gick för. Myrgrens ”Wild Card 2”-team tog ledningen ganska omedelbart efter start, vilket gav dem ett ypperligt läge att välja bästa vägen vid första rundningsmärket. Därefter var det ingen som kunde knappa in på laget och de behöll ledningen ända in i mål.

Andraplatsen i Mästarnas Mästare 2012 gick något otippat till 17-årige Pontus Dackhammar och hans besättning Axel Munkby och Gustav Larsson i ”E-jolle herr”-laget, som därmed slog flera både äldre och mer rutinerade seglare. Imponerande!

Om tävlingen
Mästarnas Mästare anordnas av Svenska Seglarförbundet och årets tävling var den sjätte i ordningen. Alla som vunnit ett seglings-SM under året kan delta i tävlingen och samtliga lag består av tre personer som alla seglar samma typ av båt – en CB66 med spinnaker. Ett av målen med tävlingen är att visa en lite med publikvänlig sida av seglingssporten genom att köra snabba, korta race nära land. Och i takt med att allt fler har upptäckt nöjet med seglingstävlingar har regattan också vuxit i popularitet, vilket gjort att man valt att satsa lite extra mycket på webb-TV-sändningar i år för att ge så många som möjligt chansen att följa tävlingen live hemifrån. En annan nyhet för i år var ett rundningsmärke med plats för åskådare, vilket gav publiken som befann sig på plats möjlighet att se racen på riktigt nära håll.

Resultatet från finalen i Mästarnas Mästare 2012:
1:a plats: Wild Card 2 – Rasmus Myrgren, Carl P Sylvan, Thomas Rahm,
2:a plats: E-jolle herr – Pontus Dackhammar, Gustav Larsson, Axel Munkby
3:e plats: Wild Card 3 – Jonas von Geijer, Anders Dahlsjö, Niclas Düring
4:e plats: E-jolle kille – Gustav Petterson, Marcus Höglander, Marcus Anjemark
5:e plats: C55 – Peter Hörwing, Hans Wallén, Jacob Gustafsson
6:e plats: 2-Krona – Anton Dahlberg, Nils Dahlsberg, Fredrik Bergström
7:e plats: Starbåt – Philip Carlsson, Benjamin Peterson, Kalle Jr. Johansson
8:e plats: Formula 18 – Tim Shuwalow, Olof Deftlefsen, Johan Gnosspelius

Den kompletta resultatlistan kan du se här:
http://www.svensksegling.se/ImageVaultFiles/id_10189/cf_32/Slutresultat%20MM%202012.PDF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *