Allt för sjön – Nordens största båtmässa.

Våren är här fast det är 10 grader kallt och snön ligger djup. Det är båtmässan i Stockholm som visar att snart är det sommar och att den underbara båtsäsongen snart börjar. Tre stora hallar med båtar och tillbehör, men även hamnar, kanaler och annat som kan locka båtägarna att göra ett besök. Båtmässan håller på till och med söndagen den 12 mars.Över 1000 båtar samt motorer och tillbehör ställdes ut av 550 utställare.

De stora båtarna lockar alltid att ta en titt på och då ska man inte missa Finngulf 41 och Comet 41S. Två underbara segelbåtar.
Men vill du titta på stora motorbåtar finns det en hel del att välja bland. Vad sägs om Fairline 52 Targa och Sunseeker Manhattan 50 en 16 meter lång lyxbåt som kostar runt 10 miljoner.

Men tillbaka till verkligheten. Det kommer fler och fler prisvärda mindre båtar som tillverkas i låglöneländer. De svenska varven får allt mer konkurrens från de utländska varven. Kina tillverkade båtar t ex Nordic Star 22 som görs i Shanghai har börjat att säljas i Sverige. Polska båtar som Delphia visade att det är bra kvalité på utförandet och det måste skrämma våra inhemska båttillverkare. Här kommer några bilder från mässan.Finngulf 41Comet 41S

Riva AquarivaRiva AquarivaHästkrafter så det räcker?Full fart med Jetstream motor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *