Bengt tar över rodret för all världens båtmässor

Idag, lördag, valdes svenske Bengt Wallin till ny ordförande för IFBSO, samarbetsorgan för båtmässor runt hela världen. – En stor ära, förstås. Och en eloge både mot mig och mot Båtmässan i Göteborg, säger han.


IFBSO, International Federation of Boat Show Organizers, är samlande organ för 49 båtmässor i 27 länder på 4 kontinenter.
I dagarna (1-3 juni) har organisationen haft möte på Göteborg Convention Centre, Svenska Mässan. Delegaterna utsåg alltså sin värd Bengt Wallin, 53, ansvarig för Båtmässan i Göteborg sedan 1998, till ny ordförande på två år.
Det är andra gången en svensk får det prestigefyllda uppdraget. Erik Rådström, Stockholmsmässan, var ordförande 1998-2000.

Som ordförande vill Bengt framhäva och utveckla mässornas betydelse för båtindustrin.
– Det enorma intresse våra mässor drar till sig, inte minst från media, står egentligen inte i paritet till branschens storlek. Det är alltså ett överlägset marknadsföringsinstrument. Min ambition är att ytterligare lyfta fram industrin, t ex via kvartalsvisa nyhetsbrev.
Han menar också att mässarrangörerna har en hel del att lära sig av varandra.
– Vi är bra på olika saker. Och vi är inte fullt så bittra konkurrenter som många tror. Besökarna är i hög grad regionalt förankrade, vi slåss alltså inte om samma publik…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *