Allt på Sjön i Gustavsberg – nu ännu större

Förra årets flytande båtmässa i Gustavsberg blev en succé med över 20 500 besökare. Då deltog 46 tillbehörsleverantörer och 205 nya båtmodeller visades. Vid årets upplaga av Allt på Sjön, som går av stapeln den 31 augusti, kommer hela 260 nya segel- och motorbåtar att ställas ut och över 65 tillbehörsleverantörer kommer att finnas på plats och visa upp sina produkter. Dessutom bjuds det på prova på seglingar och andra aktiviteter i anslutning till mässan.


Foto:

Mässan
Allt på Sjön i Gustavsberg är Sveriges största flytande båtmässa och anordnas av Båtbranschens Riksförbund – Sweboat, i samarbete med Värmdö Kommun och Arcona Yachts. Mässan pågår mellan den 31 augusti och den 2 september och är öppen för allmänheten alla dagar mellan kl 10:00-18:00. Totalt kommer 260 nya båtar att finnas för allmän beskådan och drygt 65 leverantörer av marina tillbehör kommer att ställa ut sina produkter i mässområdet i Gustavsbergs hamn. Evenemanget har fri entré och det kostar heller inget att parkera i anslutning till mässan.

Övriga aktiviteter
Bavia Yachts kommer att bjuda både proffs och amatörer på gratis provseglingar med instruktörer i sin nya modell i entypsklassen – B/One. En liten, smidig och lättseglad båt från Farr Yacht Design som utvecklats med siktet inställt på att skapa en ny stor kappseglingsklass. Båten har redan sålts till ett flertal länder och internationella event är planerade. Inspirationen till B/One har Farr Yachts designers hämtat från bland annat Farr 400 och deras senaste konstruktioner för Volvo Ocean Race. Båten har en maximal besättningsvikt på 286 kg, vilket innebär upp till tre besättningsmän. Vill du testa på att segla denna lilla avancerade skönhet, kan du bege dig till Bavias tält (nr 43) i hamnen och boka in en plats.

I anslutning till mässområdet finns även mängder av museer, outlets och butiker som dagarna till ära har fina mässerbjudanden. Besök till exempel Gustavsbergs Porslinsmuseum, Ateljébutiken, Orrefors KostaBoda eller Iittala Hackman Rörstrand.

Värmdö Kommun bjuder dessutom på kulinariska upplevelser och aktiviteter i anslutning till hamnområdet.

Sjöräddningssällskapet kommer också att finnas på plats under mässdagarna för att informera och visa upp sina båtar.

Och för den som inte har möjlighet att ta sig till mässan kommer Skärgårdsradion att sända live från hamnen under hela helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *