Aspect 40 korad till Årets Nyhet 2010

Segelbåten Aspect 40 blev den första vinnaren i Allt för sjöns nya tävling Årets Nyhet 2010. Aspect 40 vann före Arlanda Cable Park, en ”liftbana” för vattenskidåkning och trea kom Latrina, en miljövänlig latrintömningsstation för fritidsbåtar.Vinnaren Aspect 40

Det blev en segelbåt som tog hem det första och därmed historiska priset i den nya tävlingen Årets nyhet 2010. Totalt anmäldes 30 produkter till tävlingen. Av dessa nominerades 18 bidrag av en jury med specialistkompetens inom områdena miljö, innovation och design. De nominerade ställdes ut på mässan Allt för sjön där allmänheten kunde se och rösta på bidragen. I montern hjälpte elever från Marina Läroverket i Danderyd besökarna tillrätta och besvarade de intresserades frågor.

Totalt röstade 2518 personer på de 18 bidragen. Vinnaren fick 398 röster. Juryns motivering av Aspect 40 vid nomineringen löd: ”En båt med innovativa lösningar som inbjuder till att segla och låta motorn vila! Gynnar både miljön och upplevelsen”.
Tvåan Arlanda Cable Park fick 367 röster och trean Latrina fick 306 röster

Aspect 40 är en svensktillverkad 40 fots familjeracer byggd i exklusiva material och flera unika lösningar. Ett par finesser är det nedfällbara gennakerpeket som också fungerar som landgång och gör det lätt att kliva iland. Ett annat är akterspegeln i kolfiber som enkelt kan göras om till ett matbord.

– Vi är hedrade över utnämningen till Årets Nyhet på Allt för sjön, säger Ragnhild Tannergård, Aspect Yachts AB. Vi hade nästan 2800 registrerade besökare i vår monter och det känns extra roligt att så många uppmärksammat vår svensk-producerade familjeracer. Vi har investerat mycket i innovativa lösningar, miljövänlig produktion och stabilitet i konstruktion, vilket verkar tilltala mässans besökare. Nu ser vi fram emot att isen skall smälta, så att vi kan njuta av att båten är snabb, smäcker och läcker!

– Nyhetsmontern lockade väldigt många nyfikna besökare och vi kunde se ett starkt intresse för de nya miljöprodukterna som var med i tävlingen. Detta skapar en ökad kunskap och kännedom kring dessa produkter vilket gynnar både användare, producenter och framför allt vår marina miljö vilket också är syftet med vår tävling, säger Marit Söderström Nord, ansvarig för Årets Nyhet på för Allt för sjön.

Reglerna för tävlingen är enkla. Produkten ska ha en tydligt uttalad nyhetshöjd inom minst ett av de tre områdena miljö, innovation och design och produkter som kan delta kan vara en båt, ett tillbehör, kläder eller annat som kan knytas till det marina friluftslivet.

– Syftet med tävlingen är att lyfta fram nya marina produkter för allmänheten samt inspirera till en stark utveckling av innovativa, designade och miljöanpassade produkter för marint bruk, säger Marit Söderström Nord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *