Ny upplaga av Arholma – Landsort med 230 naturhamnar och 71 gästhamnar.

Denna bok innehåller det mesta man som båtägare behöver för att vistas i Stockholms skärgård och även Gotlands hamnar. Det har kommit till 21 nya natur- och gästhamnskartor i denna upplaga.


 

Det finns också intressant fakta om öarnas historia, sevärdheter, affärer, krogar museer mm. Ca 230 flygfototolkade och fältmätta naturhamnar som alla förklarar hur man ska lägga till och lämplighet vid olika väderförhållanden. Boken tar också upp ämnen som naturreservat och skyddsområde, fiske och jakt, båtcharter, skärgårdsväder och sjösäkerhet.

Författarna är:
Lars Hässler är den som svarar för det mesta av textinnehållet och för de flesta är han känd som charterskeppare på sin båt S/Y Jennifer en 50 fots Bénétéau Océanis. Han har skrivet en mängd andra böcker bl a ”Med båt genom Europas kanaler” som vi också kommer att recensera här på Båtsidan.

Lars Granath svarar för naturhamnsdelen i boken med såväl kartor som text. Lars är Sveriges ledande expert på sjökortsproduktion. Han har producerat specialsjökort åt båtklubbar och myndigheter och för de insatserna har han fått Svenska Båtunionens förtjänsttecken i guld.

Jesper Sannel har jobbat med sjökortsproduktion och sedan 2000 arbetar han med Lars Granath med att producera storskaliga specialsjökort över skärgårdarna. Jesper har tillbringat somrarna i Stockholms skärgård sedan barnsben i familjens veteranbåt Pilikia.

Är det någon bok man behöver för att uppleva Stockholms fina skärgård är det denna boken som är svår att vara utan.

Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *