Båstad Sailing Week i full gång

Denna vecka, mellan den 30 juli och den 5 augusti, pågår Båstad Sailing Week, där bland annat VM i ”Farr 30” (30-fots racingyahcter) går av stapeln för första gången någonsin i Skandinaviska vatten. Veckans program inkluderar även SM och Master SM i Laser, samt flertalet prova-på-aktiviteter för hela familjen.

Båstad – mer än bara tennis
Båstad är nog mest känt för tennis, men i år har det tillkommit en ny attraktion – Båstad Sailing Week. Under veckan mellan den 30 juli och den 5 augusti kommer ett VM och två SM att avgöras i vattnet utanför Båstad och tävlingarna är redan i full gång. Just nu pågår SM i Laser där ca 70 seglare deltar. Tre race kommer att genomföras under onsdagen, samt tre race, final och prisutdelning på torsdagen. På lördag och söndag tävlar runt 130 seniorer (35+) i Laser Master i totalt sex race fördelat på de två dagarna.

VM i Farr 30
Den största tilldragelsen är dock Världsmästerskapet i Farr 30, som för första gången någonsin arrangeras i Skandinavien. De 22 pampiga racingyachterna har besättningar på 7 man vardera och kommer att tävla i totalt 11 race under fyra dagar, torsdag till söndag, med prisutdelning på söndagen.

Aktiviteter
Vill du se seglingarna på nära håll, så kommer Stora Blå’s RIB-båtar att avgå från Fiskehamnen en gång i timmen varje dag under veckan. Båtarna rymmer 12 personer åt gången och turen kostar 200 kr per person. I samband med tävlingarna kommer du även att kunna prova på både segling och vindsurfing i hamnen med hjälp av Sveriges proffsigaste instruktörer. Dessutom finns möjlighet att åka Speedboat, paddla kajak, spela Padel och mycket mer.

Hela programmet hittar du på sailingbastad.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *