Dags att fynda båt

Båtvarven och återförsäljarna är i full gång att plocka in nya båtordrar i böckerna och bli av med årets lager till förmån för nya modeller. Privatpersoner säljer just nu båtar billigt, båtar som både blivit för stora och för dyra att hålla. Det är verkligen under hösten som klippen kan göras, eller åtminstone båtköpen till de förmånliga priserna.


Foto:

Det är under hösten som båtpriserna är som bäst. Då finns det chans att fynda både nya och begagnade båtar. Privatpersoner vill bli av med den båt de tröttnat på, utan att behöva ta upp den och betala för vinterförvaringen, medan varven och återförsäljarn önskar fylla orderböcker och rensa gamla lager.

Förra årets modell
De båtmodeller som masstillverkas har årsmodeller som löper ut snart. Nu är det därför hög tid att fynda årets modell, som ska bort till förmån för nya modeller. Priset brukar vara lägre än när båtmodellen var helt ny, men framför allt är priset ofta förmånligt jämfört med nästa års modell. Den som inte absolut måste ha senaste modellen, kan göra fynd.

Tillval
Ett av de vanligare erbjudanden inom båtbranschen är liksom i bilbranschen chansen att få mängder med tillbehör i grundpriset. Det kan handla om allt från halkfria däck, kompass, dashboard, navigationsinstrument och fäste för trailereitch till bord, säten, badstegar och cigarettändaruttag. Många företag erbjuder detta under mässor. Men då orderböckerna ska fyllas under hösten, är det också mycket vanligt med sådana erbjudanden, erbjudanden som kan vara mycket prisvärda.

Räntefritt
Ett annat vanligt kampanjerbjudande är att handla båten nu och betala i vår. Båten köps då vanligtvis under hösten och vinterförvaras av tillverkaren alternativt återförsäljaren. Till våren plockas båten ut och betalas. Om köparen vill träder då en sedvanlig kredit med avbetalningar in. I vissa fall går det faktiskt att provköra och köra sin nya båt även under hösten, utan att ha betalt den helt och hållet. Vinterförvaringen står ändå firman för. En insats om ett antal procent är brukligt vid räntefria erbjudanden. Det går också att få fina priser på ”restlager”, särskilt om erbjudandet om räntefritt inbegriper alla modeller från tillverkaren.

Värsta klippen?
Värst av alla just nu vad gäller kampanjer är kanske ända varvet Bavaria. De har just nu en försäljningskampanj på sin Bavaria Sport 43, en båt som kostar runt 2,7 miljoner kronor. Den person som beställer en sådan båt får för tillfället en BMW 520 på kuppen. Bilen räknas vara värd runt 400 000 kr. Det var under mässan Öppna Varv på Orust som erbjudandet gavs, och kampanjen kommer att vara aktuell för de som besöker marinan i Henån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *