Enorm båtmässa i Southhampton

I helgen startar Europas största båtmässa. Den är både flytande och inomhus och totalt kommer öve 600 utställare och över 800 båtar att vara med i showen. Till det kommer mängder med andra försäljare och en hel del shower.


Foto:

Så är det dags för båtmässa igen. Den här gången går arrangemanget av stapeln i Southhampton i Storbritannien. Datumen är 10 – 19 september och den här mässan är en gigant i sammanhanget och även om de hävdar att de är en av världens största, kan vi i alla fall med säkerhet säga att det är Europas värsta båtshow. Båtarna i hamnen går att provköra, för den som är intresserad av att göra ett köp.
Båtmässan
Båtmässan är en tillställning för hela familjen. Här finns mängder med aktiviteter, även interaktiva sådana, för både vuxna och barn. I fokus finns givetvis båtar, som visas av tillverkare och återförsäljare. Men det finns bra mycket mer att upptäcka. University of Southampton har en utställning om forskningen under havet, och har mängder med utställningar. Här går det även att prova på att styra den u-båt som de har för sina forskningsprojekt. Det går även att prova på att gå på vattnet i stora bollar och kriga mot varandra i Water Warriors, prova på att dyka, gå seglingskurser och se mängder med olika shower. Det finns också mängder med restauranger att välja mellan.
Marinan
En enorm marina finns tillgänglig för showen. Den är mer än 2 kilometer lång och fylld med pontoner för att alla båtar ska kunna få plats. Över 350 båtar förväntas visas här, i sin rätta miljö. De flesta är motorbåtar, men här finns alla typer av båtar, från små kanoter till enorma segelbåtar som de flesta bara drömmer om att få segla. Mängder med internationella båttillverkare tar här sin chans att visa upp sina båtar. I anslutning till marinan finns också utställningslokaler om över 47 000 kvadratmeter. Här kommer över 600 utställare att verka under showen och de kommer att visa upp 850 båtar i alla dess kategorier.
Ladies Day
Även damerna får en helt egen dag på Southampton Boat Show. Det är på torsdagen den 16 september. Här koras den bäst klädda kvinnan, champagne serveras i barerna och alla utställare riktar sina blickar till de kvinnliga båtälskarna. Även showerna går i damernas tecken, även om herrar också givetvis är välkomna att besöka mässan den dagen också. Under dagen samlas det även in pengar till välgörenhet. Det är Wessex Cancer Trust som håller i de trådarna.
Historia
Båtmässan i Southampton har arrangerats sedan 1969 och alltid i Mayflower Park där den enorma marinan finns. Utställningen är en av de två stora showerna i landet. År 1997 blev den helg som showen varade till hela tio dagar. Varje år har mässan vuxit och är nu Europas största. Över 100 000 besökare väntas in under de tio kommande dagarna. Rekordet ligger på 123 000 besökare och det sattes år 2004. Mässan arrangeras av National Boat Shows, en förening med branschens företrädare som medlemmar.

För mer information, se: www.southamptonboatshow.com


Foto: