Flytande Båtmässa i Stockholm år 2010

Helgen den 2 – 5 september var det återigen dags för Flytande Båtmässan i Stockholm. Vädret var strålande och i hamnen låg ett rekordstort antal båtar att undersöka för den månghövdade besökarskaran. I centrum fanns den trogne mässgeneralen Picko Troberg.


Foto:

I helgen avlöpte Flytande Båtmässan i Stockholm, en mässa som var fylld med aktiviteter för stora som små. Över 200 motor-, segel- och husbåtar visades upp. Dessutom fanns det mängder med företag med tillbehör och annat spännande smått och gott på marknaden.
Båtmässan
Helgens båtmässa arrangerades på Kungliga Djurgården och i dess gästhamn Wasahamnen, mellan Gröna Lund och Wasamuseet. Redan år 1903 genomfördes en båtmässa här, då för lustjakter. Så det är på traditionsenlig mark som den gode Picko Troberg håller hov.

Drog många
Vädret var strålande vackert, även om värmen uteblev. Det fina vädret borgade för än en publiksuccé. För arrangemanget står den trogne mässgeneralen Picko Troberg med diverse sponsorer. Idag är mässan internationellt etablerad och en av de större i Sverige. Mässan har också blivit medlem i The World´s Leading Boatshows. Givetvis var Picko mycket närvarande under mässhelgen.
Båtarna
Fokus för dagarna var givetvis de båtar som låg i hamnen. Alla var sjösatta och mätte över 7 meter i längd. Besökare kunde lätt kliva omnbord på de många båtarna som visades. Totalt fanns över 200 båtar i vattnet, vilket är hela fyrtio stycken fler än förra året. Här fanns allt från lagom stora daycruisers till riktiga klassiker. En publikdragare var givetvis en Ericsson-båt, en av de som seglar Volvo Ocean Race. Mängder av besökare visade också intresse för de roliga och innovativa husbåtar och bastubåten som låg vid kajen.

Nyheter
Bland nyheterna på båtfronten fanns en Elan 350, en båt som blivit nominerad till European Yacht of the Year. Bland de andra nyheterna fanns flera modeller från Bavaria och en Nimbus 31 Nova. Även Nordship visade upp en nyhet i form av Nordship 360 DS, en båt som är lagom för två personer att segla. Båtföretagen kunde efter helgen bekräfta uppgången i orderböckerna. Under helgen var det ovanligt många som visade köpintresse.

För stora och små
Det fanns inte bara företag med den svenska marknaden för ögonen på plats. Under helgen presenterade också Mallorcahouses.com sin verksamhet i form av förmedling av bostäder på Mallorca. På plats fanns även den vackra M/S Rödlöga, som under helgen fick fungera som lunchrestaurang. Maten bestod av en riklig och god buffet.
För de yngre deltagarna på mässan förgylldes besöket av Junibackens sjörövare. Alla barn fick också gratis ansiktsmålnining om de sedan gick vidare till Junibacken, om de ville förstås.

För mer information: http://www.flytandebatmassan.se/.


Foto:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *