Ericssons team imponerar

Ericssons båda team lever upp till förväntningarna i Volvo Ocean Race. När den femte etappen mellan Qingdao och Rio de Janeiro avslutats, kan man konstatera att Ericsson 3 avgått med vinsten för delsträckan, och att Ericsson 4 behåller och till och med utökar sin ledning i totalen.

Volvo Ocean race, en av världens mäktigaste seglartävling, med mål för deltagarna att ta sig jorden runt, går vidare. Nyligen avslutades sträcka 5, en 12 300 nautiska mil lång väg mellan Qingdao i Kina och Rio de Janeiro i Argentina. Sträckan är den längsta av alla i tävlingen och den sträcka där man rundar Cap Horn.


Den 26:e mars tog sig de två första båtarna sig i mål, och båda båtarna seglade under svensk flagg. Efter 40 dagar, 5 timmar och 37 minuter kunde Ericsson 3, med den ytterst erfarne skepparen Magnus Olsson, som vid det här laget fyllt 60 och varit med förr, bärga delsegern. Det gav Ericsson 3 värdefulla poäng, och de ligger nu fyra i totalberäkningen.

12 timmar senare, på kvällen samma dag anlände storfavoriten Ericsson 4, ledd av Torben Grael, som också har Rio de Janeiro som hemmahamn, på en mycket hedrande andraplats. Ericsson 4 har till skillnad från Ericsson 3 en internationell besättning med en erkänd förmåga att hålla farten uppe. Båten har redan tagit fyra hastighetsrekord. Under hösten satte teamet det senaste hastighetsrekordet då de under 24 timmar lyckades hålla en fart om 593,23 Nm. Det tidigare rekordet låg på 562,96 Nm, ett rekord som sattes vid förra Volvo Ocean-tävlingen av båten ABN Amro Two.


Andraplatsen för Ericsson 4 gör att de håller kvar sin förstaplats i totalställningen av tävlingen. De leder med hela 10,5 poäng före den jagande Puma Ocean Racing. Som god trea ligger Telefónica Blue efter denna femte etapp, men det är tätt mellan båtarna och allt kan ännu hända.

För tillfället är det vila, planering och pyssel med båten som gäller för teamen. Men snart blir det fart i seglen igen. Den 4:e april genomförs en in-port-tävling. Det är en tävling där båtarna seglas under korta sträckor runt hamnområdet under en knapp timme, och där publiken verkligen har chans att se vad teamen och båtarna går för. In-port-tävlingarna är viktiga för totalen. En vinst här ger nästan hälften av vad de långa seglatserna gör.

Den 11 april bär det av mot Boston och seglarna ska tillryggalägga en sträcka om 4, 900 nautiska mil på den 7:e sträckan. Man tror att segerbåten ska nå hamnen till den 27 april. Det blir den näst sista av de längre etapperna. När man sedan seglat från Boston till Galway i Storbritannien, är det bara kortare sträckor kvar. Då kommer såväl Marstrandsbesökarna som Stockholmarna att få se de fantastiska båtarna i full action, om inte annat i in-port-tävlingarna som genomförs i varje hamn dit båtarna anländer. Det är bara hoppas att Ericsson 4 behåller sin ledning. Då blir det verklig folkfest när båtarna anländer till Sverige.