Hamn och guideböcker för båtägare

Det är en stor marknad att lansera olika hamn- och guideböcker för båtfolket. Jag är nog inte ensam att ha en samling av dessa böcker. I år fick jag tips om en bok som jag gärna rekommenderar, nämligen ”Landsort – Skanör” Nautiska förlaget. Författarna Catharina Söderbergh och Lars GranathDet finns ett stor utbud av olika hamn- och guideböcker för båtfolk.”Landsort – Skanör” Nautiska förlaget

I boken finns en historisk beskrivning om hur det var förr i tiden, men även beskrivningar om sevärdheter i dagsläget med tips om evenemang, krogar och kaféer, logi, varv och annan information.

Det finns flygfoto över gästhamnar och naturhamnar som är rätt så bra. Men det som är det bästa med boken är naturhamnskartorna som gör att man vågar gå in till naturhamnar som man varit rädd för att angöra. Kartorna är väldigt lätta att läsa och det finns tydligt markerat var man kan lägga till.Ett uppslag från boken Landsort – Skanör

Om det är något som man kan vara kritisk till är att de måste lägga till sidor med reklam. Jag tror att den säljer så bra att de klarar sig utan de reklampengarna.

I samma serie finns Arholma – Landsort och Skanör – Strömstad. Som en del säkert känner till finns det en gammal föregångare till dessa böcker.

Jag köpte min bok på Bokus och fick betala 291kr inkl. frakt.