Hönö Klåva Festivalen bjuder på Veteranbåtsträff

Mellan den 15-20 juli pågår Hönö Klåva Festivalen på Hönö i Göteborgs norra skärgård. Festivalen bjuder på massor av upplevelser och aktiviteter för både stora och små. En av höjdpunkterna är Veteranbåtsträffen som äger rum mellan den 17-18 juli.

Veteranbåtsträff med Peoples Choice Awards
Den som är intresserad av äldre båtar ska definitivt göra ett besök i Hönö Klåva på tisdag eller onsdag denna vecka. Då kommer hamnen nämligen att fyllas av massor av genuina gamla båtar från Sveriges alla hörn. Endast båtar byggda innan 1970 får delta i utställningen, men vem som helst som har en passande båt är välkommen. Har du en egen gammal båt som du vill ställa ut, så har du dessutom tillgång till fri hamnplats för denna under utställningsdagarna. Det kommer även att anordnas en ”peoples-choice”-tävling där utställarna har chans att vinna fina priser.

Aktiviteter för alla åldrar
Förutom att titta på gamla vackra båtar kan festivalbesökarna även njuta av ett flertal olika vattenaktiviteter, såsom ribbåtar, vattenboll, kamp på såpad stång, ankrace, krabbfiske, stand-up-paddling, samt wakeboard och kite surf-uppvisningar. Dessutom bjuds det på tivoli, karneval, piratskola, konstutställningar, allsång, Zumba-uppvisningar, disco och kvällsunderhållning. Den som vill kan även ta en rundtur ombord på Skonaren Ingo eller besöka Fiskemuseét och höra berättelserna om U-843’s sista resa och ubåten Ulvens förlisning. På måndagen den 16 juli mellan kl. 12:30-14:00 kommer festivalen också att få förnämligt besök av Spiderman och Batman från ”Superhjältar mot Cancer”. De flesta butiker kommer även att ha öppet till 20:00 under festivaldagarna.

Bo på en äkta bark
Under festivalen finns det även möjlighet att övernatta i Sveriges största seglande bark, T/S Gunilla, som byggdes 1940. Två månader om året seglas barken i undervisningssyfte av eleverna på Öckerös gymnasieskola, men under festivalen kommer barken kommer att fungera som Bed & Breakfast och en natt i dubbelhytt, inklusive frukost, kostar 995 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *