Jubileumsregattan i Nynäshamn

Massor av kappseglingar
Under jubileumsregattan kommer du att få stifta bekantskap med sju olika tävlingsklasser – varav fem stycken olympiska. Neptunkryssarna kommer att slåss om Neptunkryssarpokalen, klassiska SK30 kommer att tävla i European Cup, de små A22 kommer att fajtas om Skärgårdspokalen och så blir det EM i 6mR och öppna SM i både Finnjolle, Starbåt och Drake.

Klassiska båtar och andra veteraner
Mellan den 20- 24 juli kommer du att kunna beskåda runt 250 klassiska veteranbåtar i Nynäshamns Classic Boat Meet – både motorbåtar och segelbåtar kommer att delta. På fredagen blir det dessutom parad med båtarna som var med på Olympiaden 1912.Under helgen kommer det även att bjudas på veteranbilsutställning, veteranbilsparad, flyguppvisningar med veteranflygplan och parad med klassiska motorbåtar.

Olympic Days
Under Olympiadagarna den 23-27 juli flyttar jubiléet in i Svandammsparken i centrala Nynäshamn. Här kommer att finnas möjlighet att prova på en mängd olika sportaktiviteter både på land och i vattnet under ledning av svenska olympier – till exempel wakeboard, segling, kanot, taido, ridning och bågskytte. Det kommer också att bjudas på 100-årsfest med fria konserter i parken den 27-28 juli – med bland andra Amanda Jensen, Theresa Andersson och Movits! Men under hela jubiléet så kommer man att kunna njuta av olika uppträdanden på Hamnscenen, såsom en Ballongprinsessa, trollkarl, trubadurer, dansshow, SM i Berättarslam och mycket, mycket mer. Frejas holme med det stora lekskeppet Hoppetossa är tillägnad barnen under jubiléet och här kan de bland annat prova på ansiktsmålning, titta på trolleritrick och skapa i målarhörnan.

För fullständigt program och tävlingstider, se: www.jubileumsregattan.se/Se–gora/Jubileumsregattan/Program.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *