Köp fiskekort var som helst, när som helst

De lokala försäljningsställena blir allt färre och många tycker att hanteringen av fysiska fiskekort är både krånglig och tidsödande, så det finns helt klart ett behov av en digital tjänst. Därför bestämde sig Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund för att lansera en ny förbättrad version av Svenskafiskevatten.se, som nu alltså har blivit Fiskekort.se. Här kan du köpa fiskekort till vatten över hela Sverige – från Kiruna i norr till Simrishamn i söder. Och utbudet kommer att ökas på successivt allt eftersom fler fiskeområden väljer att ansluta sig till tjänsten.

Digitala fiskekort förenklar hanteringen för både löpare och säljare och minskar dessutom kostnaderna för att trycka upp fysiska kort. Men givetvis kan den som äger fiskevatten även använda tjänsten som komplement till den ordinarie kortförsäljningen. Den digitala tjänsten bidrar också till att minska tjuvfisket, som ofta sker till följd av att folk helt enkelt inte får tag på något öppet ställe där de kan köpa sina fiskekort. Det ska alltså inte längre gå att ”skylla” på detta om man saknar kort vid en kontroll.

Den nya portalen är anpassad för att vara lika lätt att använda via mobilen och surfplattan som via datorn. Du hittar enkelt det fiskevatten du vill lösa kort till och genomföra köpet snabbt och smidigt med kredit- eller betalkort – oavsett tid på dygnet. Har du angivit både telefonnummer och mejladress vid köpet, så får du fiskekortet levererat både som SMS till mobilen och via e-post. Alla fiskekort har ett unikt ID-nummer och vid en kontroll fungerar SMS:et lika bra som kvitto en vanlig pappersutskrift.

Hade du redan ett registrerat konto på Svenskafiskevatten.se gäller samma inloggningsuppgifter på Fiskekort.se. Inom kort ska det även gå att spara betalningsinformation, som exempelvis kontokortsnummer, för att göra det ännu enklare för den som köper fiskekort ofta. På den nya sajten har man också tagit bort kravet på att ha sitt VISA eller Mastercard kopplat till 3D Secure, då detta var en orsak till att många avstod från att köpa sitt fiskekort online. Och den som inte vill skapa något användarkonto kan givetvis handla sitt fiskekort utan att behöva registrera sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *