Lysekils Matchracing – störst vad gäller dammatchracing

Den 1-6 augusti är det dags för årets upplaga av Världscupen i Matchracing i Lysekil. Då kommer några av världens främsta damer inom matchracing att göra upp om vem som för närvarande är bäst i Lysekils Women´s Match.


Foto: Dan Ljungsvik/LWM

Snart är det dags för Lysekils Women´s Match i Lysekil. Tävlingarna pågår mellan den 1 och den 6 augusti. Startfältet imponerar. Nio av de absolut främsta matracingseglarna på damsidan kommer att delta och arrangörer är Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar
Världens största tävling.

Den 2 augusti drar själva tävlingen igång. Totalt kommer nio skeppare med team att tampas om seger och ära. Publikanstormningen förväntas som vanligt att bli enorm tack vare det publikavänliga tävlingsformatet. Matchracing, med dueller manskap mot manskap är både enkel att förstå och spännande att titta på. Hela tävlingsförloppet går att följa från landbacken. Det gör hela tävlingen till en enorm folkfest. Det kommer dessutom finnas mycket annat att upptäcka i hamnen under tävlingsdagarna. Mediaintresset för eventet är som sig bör också stort. Tävnlingarna är populära, inte minst för att det i potten ligger hela 300 000 kronor i prispengar. Det gör Lysekil Women´s Match i Lysekil till världens största tävling i sitt slag.
Ny OS-gren
Lysekils dammatchracingtävlingar är i år extra intressanta, både för media och publik. När OS arrangeras i London år 2012 kommer den allra första OS-tävlingen i Match Racing för damer också att gå av stapeln. Det är en av orsakerna till det mycket fina startfältet som syns i startlistorna i år. Prestigen att vinna årets Lysekil Women´s Match är större än någonsin.
Svenska deltagare
Två svenska skeppare har anmält sitt deltagande. Det är Linda Rahm och Caroline Sylvan. Linda Rahm är van vid framgångar i Lysekil. Hon har vunnit här två gånger. Hon har tidigare också varit världstvåa, men gör nu come back efter ett års uppehåll med seglingen. Det ska bli spännande att se vad hon kan uträtta. Caroline Sylvan är ett namn som klättrar på listorna. Denna supertalang imponerar och matchracingvärlden ser henne som en kommande gigant. Vi får väl se vad hon kan åstadkomma på tävlingarna. För båda svenskorna möter hårt motstånd.
Motstånd
De har att möta bland annat den nuvarande världstvåan Nicky Souter, bördig från Australien. Hon vann i Lysekil senast år 2009, då tävlingarna också hade VM-status. De andra skepparna som är med är som följer: Anne-Claire Le Berre från Frankrike, Silvia Roca Mata från Spanien, Cristiana Monina från Italien, Camilla Ulrikkeholm från Danmark, Trine Julie Abrahamsen från Danmark och Stefanie Roble från USA. Alla är de ute efter seger.
Om evenemanget
Lysekil Women´s Match pågår mellan en 1 och 6 augusti. Starten för tävlingsomgångarna går den 2 augusti. Bland sponsorerna finns Preem som är huvudsponsor, Carpe Diem Beds of Sweden, Midroc, Phonera, Sängvaruhuset Sova och Musto. Lysekils kommun är värdstad för evenemanget. Tävlingarna kan följas via lokal radio på Mix Megapol, med frekvensen 94,6. Mer information om evenemanget ges på www.lysekilwomensmatch.se.


Foto: Dan Ljungsvik/LWM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *