Många höstpremiärer

Nu rustar många båttillverkare inför hösten och nästa säsong. De gör det i en orolig finansiell tid med att blicka framåt- och uppåt. De flesta svarar upp i denna tid med en mängd olika nyheter. Här kan du ta del av några av dem.


Foto:

Hösten är är här, och med dem kommer båtnyheterna. Ännu en finansiell kris anses av många vara i antågande, men det hindrar inte nyheterna från att vara näst intill osedvanligt många. Inom båtbranschen blickas det framåt och framtidsoptimismen verkar stor. Alla vill vara först och störst för att norpa de marknadsandelar som norpas kan, nu när hårda tider kanske stundar igen.
Southampton
I Southampton har det nyligen varit båtshow och här flockades publiken runt en mängd olika nyheter. Här har det varit världspremiärer på löpande band. En av de mer uppmärksammade är Princess Yachts V72, ett vrålåk med spektakulär design och inredning. Allt är lika elegant och väl genomtänkt samt byggt med tanke på miljöns bästa, men prislappen är också mycket hög. En annan spektakulär premiär i Southampton står Sunseeker för. Även denna båt, kallad Sunseeker 53 Manhattan, är en riktig lyxyacht för den välbärgade familjen. Hela båten andas innovation och är en så kallad flybridgebåt.
Båtar, båtar
Även Squadron 50 har visats för första gången i Southampton, en båt som ger plats med mycket på lite mindre yta. Även om båten är stor, är den också ett under i compact building. Här ges en komfort på en yta som i vanliga fall kräver minst tio fot mer. Målet är att få så stora utrymmen inne i båten. Här finns tre kabiner med en fjärde besättningskabin möjlig. Bakom båten står varvet Fariline, som samtidigt passat på att premiärvisa modellerna Targa Express Cruiser och Squadron Flybridge Motor Ytacht. Dessa båta båtar har erhållit RINA Green Plus Yacht Certification 2012.
Amsterdam
I Amsterdam har en ny båt av ett helt annat slag haft premiär. Det är båten Greenline 40 Hybrid, tillverkad av det slovenska rederiet Seaway. Båten visades i HISWA Amsterdams båtmässa i början av september. Det är en större version av Greenline 33 Hybrid, som blev en så stor framgång, och innehåller en mängd olika nyheter. I båten finns en härlig salong med sittplats för åtta och har liksom sin föregångare ett unikt uttryck. Förhoppningsvis kommer leveranserna att ske lite snabbare för den här modellen. Förra sålde så bra att tillverkaren inte riktigt hängde med i leveranserna. Som hybrider är båtarna toppintressanta ur miljösynpunkt. Motorerna går växelvis på diesel och el, men kan också kompletteras med solceller.
Finnmaster
Lite mer Svenssonbåt, om dock i ett mycket sportigt format, är den nya Day Cruisern 62 DC från Finnmaster som är som gjord för härliga och fartfyllda dagsturer. Med en perfekt körglädje och tillverkad utifrån en väl genomtänkt design som inkluderar en mängd olika finesser är det här en båt att räkna med. Längden är 6,2 meter och i fören finns sovplatser för två vuxna personer och ett barn.


Foto:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *