Många vårnyheter på Helsingfors Båtmässa

I helgen, den 11-12 februari, var det invigningsdags för Vene Båt i Helsingfors Mässcentrum. Den är den första stora mässan för året i Norden, och banar vägen för en ny, härlig, båtsäsong. Över 400 båtar och en mängd tillbehör finns att se på den stora mässan fram till och med den 19 februari.


Foto:

När den traditionella och mycket populära Helsingfors Båtmässa drar igång, vet man att det snart är vår. I år arrangeras Vene Båt för fyrtiotredje gången, och som vanligt sätter den agendan för det kommande båtåret i Norden. Av naturliga skäl är också många finländska varv som visar upp sina nya modeller. Årets mässa drog igång lördagen den 10 februari, och den här gången finns extra mycket att se – inte minst tack vare utbyggnaden av mässområdet som givit utställarna extra mycket plats att visa upp sina skönheter på.

Bella Boats
I Finland är det Helsingfors Båtmässa som gäller. Numera kan arrangörerna också skryta med att mässan är Nordeuropas allra största. Det borgar för ett stort intresse från båtföretagen att visa upp sig just här. Ett företag som verkligen satsat på årets stora mässa i Helsingfors var Bella Boats som bokat upp sig på 2200 kvadratmeters visningsyta. Bella Boats står bakom varumärken som Aquador, Bella, MV Marin och Flipper. De visar här upp ett fyrtiotal båtmodeller, varav hela fem nya modeller av Flipper. Även en helt ny hybridbåt från varumärket Bella visas i montern. Men det är långt ifrån enbart Bella Boats som visar upp nyheter under veckan.

Andra nyheter
Över 300 utställare finns på plats i de sju mässhallarna. En helt ny avdelning är Vene 12 Båt Design. Här visas fyra motorbåtar upp, med en helt ny inredning. Fyra båtkonstruktörer har fräschat upp inredningen i båtarna och resultatet är en orgie i design kombinerat med funktionalitet, ekologi och komfort. Tanken bakom utställningsdelen är att främja den kreativa utvecklingen på den finska båtmarknaden och i förlängningen göra så att båtinredningen blir mer unik och personlig. Miljötänket går igen även hos båttillverkaren Buset, som satsar på återvinning av gamla uttjänta aluminiumbåtar.

Annat skoj
Förutom ny design och nya modeller händer en hel del annat skoj under mässveckan. Två stora avdelningar är avsatta för tillbehör. Under fem av mässdagarna hålls det dessutom prylauktioner och här finns stor chans att fynda båttillbehör till bra priser. De prylar som auktioneras ut har ett utgångspris på halva rekommenderade butikspriset. Många organisationer finns också på plats under mässdagarna. De visar både på möjliga aktiviteter och berättar om marina miljöer, sjösäkerhet och mycket annat.

Arrangörer
Helsingfors Båtmässa är Finlands största båtmässa och arrangeras av Finlands mässa, på uppdrag av Båtbranschens Centraförbund Finnboat. Evenemanget öppnade lördagen den 10 februari och pågår till den 19 februari. Mer om mässan och dess öppettider för allmänheten finns att hitta under adressen www.venemessut.fi .


Foto:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *