Våren kommer med Allt för sjön

När Allt för sjön öppnar sina portar, är det också startskottet för båtsäsongen i Sverige. I år håller mässan igång mellan den 2 och 11 mars och som vanligt fyller den Stockholmsmässans hallar med roligheter för stora som små. Här finns bus, skoj och sevärdheter för hela familjen.


Foto:

Allt för sjön är Nordens till besökare räknat största mässa. För många utgör den startskottet på ett nytt härligt båtår. Mässan vänder sig till alla de som vill hitta drömbåten att köpa, rusta upp sin båt med fräscha tillbehör eller bara ha skoj och en rolig och aktiv dag med havt som tema får sitt lystmäte mättat på mässan.

Hela familjen
Allt för sjön är mässan som satsar på hela familjen. Det är verkligen mässan för den breda publiken. Det mesta av aktiviteterna har fått utrymme i Charlie-hallen. Där kommer det att finnas en Barnens Hörna för stora som små barn. Med fiskdamm, ritverkstad och balansgångsövningar, en byggtävling finns utmaningar för alla. Den som vill kan också hälsa på maskoten Måsart här. Ett sjörövarskepp kommer också att finnas på plats. Bakom skeppet står Sjösäkerhetsrådet och syftet är att på ett givande, intressant och spännande sätt lära ut sjövett till den yngre generationen. Det går till och med att praktiskt öva med att bada med flytväst, och att den är anpassad efter individen.

Båtar, båtar, båtar
I centrum av mässan ståtar tillverkarnas härliga båtar. En mängd rederier passar på att visa upp sina nyheter, både vad gäller stora som små båtar för dagsturer eller långfärder. Det kommer också finnas ett antal återförsäljare av tillbehör, där den som redan äger en båt kan passa på att shoppa eller låta sig inspireras av nyheter och fynd. Med lite fantasi kan den gamla båten bli som ny. Än mer inspiration om hur den gamla båten kan bli fin igen ges i Charlie-hallen. Det enkla båtlivet är en monter där Marina Läroverket i Danderyd och Sweboat under utställningsdagarna jobbar med att rusta upp två gamla båtar. Låt dig inspireras av hur billigt och enkelt det är att komma ut på sjön.

Ögon- och öronfröjd
Classic Boat Show är en årligen återkommande show på Allt för sjön. I år kommer OS-båtar genom tiderna att visas upp. Uppvisningen är en kavalkad över båtutvecklingen hela vägen från OS i Stockholm år 1912, alltså hundra år. Det blir en ögonfröjd för alla som älskar klassiska båtar. Minst lika fascinerande kommer det att bli på de många seminarier som arrangeras under Allt för sjön. Här kommer både praktiska tips och råd och spännande historier från de sju haven att förmedlas.

God mat
God mat, givetvis med influenser från havet, utlovas under mässdagarna. Ett antal restauranger erbjuder mat för stora som små. De enklare serveringarna utlovar allt från hamburgare till sushi. En lite mer exklusiv restaurang finns också i form av Svedea skärgårdskrog. Här kommer faten att fyllas med havets läckerheter, till exempel den klassiska strömmingen med skirat smör och de älskade ostronen. För den som vill, bjuds också på ett glas champagne.

Media
Media kommer att vara mer än närvarande under de dagar som Allt för sjön pågår. Skärgårdsradion sänder inslag med besökare och utställare, och det gör de tillsammans med nätportalen Hamnen.se. Den som vill ta del av vad som händer och få information om utställningar, föreläsningar, shower och annat kan också ladda ner Allt för sjöns app, eller följa statusuppdageringarna på Facebook. Mer information går också att få på hemsidan www.alltforsjon.se.


Foto:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *