Marin klocka ger maximal kontroll ombord

Allt du behöver på ett ställe
Quatix kan ge dig en mängd marina data, som exempelvis COG, SOG, VMG, tidvattensinformation, ankar- och hastighetslarm. Klockan är även försedd med ABC-sensorer – en höjdmätare, en barometer och en treaxlig elektronisk kompass.

Trådlös integrering
Quatix kan integreras trådlöst med andra Germinenheter och kommunicerar via ANT™ med både BlueChart® Mobile och HomePort™. Du kan skicka både waypoints, rutter och spår – och är båten dessutom utrustad med Garmins autopilot kan quatix anslutas trådlöst direkt till GHC-10 i rodret och användas som fjärrkontroll.

Ökad sjösäkerhet
Den integrerade MOB-funktionen bidrar till sjösäkerheten genom att automatiskt utlösa ett MOB-alarm på din Garmin-plotter och varna besättningen om någon som har en quatix på armen faller överbord. Om båten har Garmins autopilot kan plottern dessutom aktivera denna och navigera tillbaka till den senast kända positionen.

Perfekt vid tävlingar
Quatix har en rad avancerade kappseglingsfunktioner som ger dig maximal kontroll under tävlingar. Med quatix kan du exempelvis sätta upp en virtuell startlinje mellan två GPS-positioner och kombinera denna data med den inbyggda nedräkningstimern för att beräkna både fart och avstånd – och på så sätt passera startlinjen med optimal hastighet vid exakt rätt tidpunkt. Under själva kappseglingen går klockan över i ”kryssfunktionsläge” och talar om för dig om du seglar i optimal vindvinkel, vilket ger en både kontrollerad och effektiv seglingsupplevelse.

Designad för att tåla tuffa tag
Klockhuset är stålförstärkt och det robusta armbandet är tillverkat i polyurethane. Den stora LCD-skärmen är försedd med LED-bakgrundsbelysning och mineralglaset står emot repor. Quatix är vattentät ner till 50 meter och har i GPS-läget en batteritid på upp till 16 timmar. I vanligt klockläge räcker batteriet i upp till sex veckor. De funktioner som är tillgängliga i klockläget är larm, timer, stoppur, vibration och världsklocka med parallell visning av flera olika tidszoner.

Quatix kostar 4 195 kr.

För mer info och bilder, se: www.garmin.com/quatix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *