Pålitligare navigering med nya Garmin Oregon

Den handburna navigatorn är en vidareutveckling av den populära Garmin 500-serien och kommer med en rad förbättringar och nya funktioner. En kraftfullare processor ger skarpare prestanda och underlättar interaktionen med Garmins kartor och sjökort, medan multitouch-skärmen låter dig zooma, panorera och rotera fritt med sömlösa övergångar. Den ljusstarka touchskärmen tål både väder och vind, går att läsa perfekt även i starkt solljus och svarar på pekningar oavsett om du har handskar på dig eller inte. Den långa batteritiden är också ett plus i kanten för den som vill vara ute på äventyr länge och/eller kanske bara har sporadisk tillgång till elektricitet.

Förutom hög prestanda bjuder Oregon 600/650-serien även på en barometrisk höjdmätare, som bland annat kan hjälpa dig att förutspå väderomslag, samt en inbyggd elektronisk kompass med tiltkompensation, som talar om för dig vilket håll du ska åt även om du står stilla eller inte håller den ”rätt”. Genom att använda GLONASS-satelliter istället för enbart GPS-satelliter har Oregon möjlighet att låsa an till fler satelliter och därmed reducera mottagningstiden med hela 20%. Förutom att snabbt lokalisera positionen, gör den höjdkänsliga mottagaren också att Oregon enklare kan behålla kontakten med satelliterna – oavsett terräng.

Oregon 600t och 650t kommer med en förinstallerad topografisk Europa-karta på 1:100 000 och samtliga modeller kan kompletteras med Garmins landkartor och/eller sjökort. Modellerna 650 och 650t har ett uppladdningsbart NiMH-batteri med upp till 16 timmars batteritid, som även går att köpa till separat. Du kan dessutom komplettera med två vanliga AA-batterier som back-up.

Om du väljer en Oregon 650 eller 650t får du även en inbyggd 8 megapixelkamera med blixt, autofokus och digital zoom, som automatiskt geotaggar varje foto med positionen där det togs. På så sätt kan du enkelt hitta tillbaka till det där perfekta fiske- eller badstället igen. Med det fria programmet BaseCamp blir det enkelt att planera och organisera dina resor och i Garmin Adventures kan du spara bilder längs vägen och dela med dig av dina äventyr online, via Bluetooth till andra Oregon 600-enheter eller kompatibla smartphones. Du kan även få tips om nya spännande resrutter genom att söka efter andras Garmin Adventures i närheten av där du befinner dig.

Utöver allt detta finns en mängd extra tillbehör, som ger dig ännu fler möjligheter att utöka funktionerna hos din Oregon-enhet. 600-serien finns i butikerna nu och kostar mellan 3 500 och 4 900 kr beroende på vilken modell du väljer.

Läs mer på:
https://buy.garmin.com/sv-SE/SE/Oregon/outdoor/handburet/cOnTheTrail-cHandheld-bBRAND470-p1.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *