Powerbåtar på väg till pokerspel

För femte året i rad drar den äventyrliga ”tävlingen” Poker Run från Stockholm via Norrtälje vidare till Sandhamn. Poker Run är ett entusiastmöte med mycket båtkörning och en hel del pokerspelande i glada vänners lag. Racet är öppet för offshore- och powerbåtar, och avlöper den 16 juli. För allmänheten kommer det att finnas flera chanser att se de häftiga båtarna på nära håll, inte minst i Sandhamn under kvällen.
Deltagare
För att få delta i racet behöver skepparen ha en båt som når minst 28 fot i längd. Båtmodellen är de så kallade cigarrbåtarna, som inte minst blev kända genom den kultförklarade TV-serien Miami Vice. Många av deltagarna är så kallade kändisar med stort intresse för snabba båtar. Tidigare år har ett sjuttiotal båtar ställt upp på startlinjen, och allt talar för att antalet blir minst detsamma i år. Rutten är förutbestämd och det råder fri fart. För den skull finns det ingen vinnare, utan racet handlar mer om att nätverka, träffas och ha mysigt. Till det kommer att spela poker.
Rutt
Själva mötet tar sin början på Strandvägen 56 i Stockholm. När alla väl samlats går turen rakt ut i skärgården. Lunch intas i Norrtälje som är ett huvudstopp på vägen. Där får åskådare chans att se de fantastiska båtarna, samtidigt som deltagarna i racet kan njuta av American Car Show, som också arrangeras i Norrtälje den dagen. Båtarna kommer att ligga vid Granparken mellan kl 12 och 15. Sedan går färden vidare till Sandhamn för en trevlig middag och kortspel. Båtarna beräknas angöra Sandhamns bryggor vid 17-tiden på kvällen. Även i Sandhamn kommer allmänheten att ges tillgång till båtarna.
Pokerspel på färden
Under turen finns fem stopp, så kallade card stops. Då får varje båt ett kuvert med ett spelkort i. Korten delas ut helt slumpvis och oberoende av position på båten. Väl i mål samlas alla kuvert in. De fem båtar som fått bästa handen går till final. En spelare från varje finalbåt får sedan spela en finalomgång. Racet Poker Run Årets stora sponsor är spelbolaget ComeOn. Det har de varit även förra året, och valet av sponsor verkar mer än naturligt med tanke på att en stor del av båtevenemanget också handlar om spel. I radiokanalen The Voice pågår en tävling där vinnaren får en plats på ComeOn!:s egen powerbåt som kommer att delta i Poker Run.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *