Premiär för Marstrands Flytande Båtmässa

Fredagen den 1 juni går startskottet för Marstrands allra första flytande båtmässa och i dagarna tre kan besökare njuta av ett fullspäckat program med spännande aktiviteter och utställningar på ön. Närmare 40 utställare är redan klara för evenemanget, bland andra Biltema, JKM Marin och Nord West & Najad. Under mässdagarna bjuds det även på sillfestival och en spännande ny kappsegling i Marstandsfjorden.


Foto:

Om båtmässan
Med sin starka båtkultur och ypperliga läge har man länge tyckt att Marstrand skulle passa perfekt för en flytande båtmässa – och nu är det dags. Premiären sker den 1 juni och mässan pågår fram till och med den 3 juni. Arrangörerna har i samarbete med Hamnverksamheten fått möjlighet att öppna upp ett mycket väl genomtänkt mässområde på och runt Marstrandsön. Och under mässdagarna kommer ett 40-tal utställare finnas på plats för att visa upp sig och erbjuda försäljning av såväl båtar som tillbehör och andra båtrelaterade tjänster.

”Sillens Helg”
Under mässdagarna pågår även en mängd andra aktiviteter i området, såsom Marstrands egen sillfestival, ”Sillens Helg”. Här bjuds det till exempel på roliga utställningar i sillens tecken, matmässa, provsmakning av sillinläggningar, sillrace bland stadens restauranger, historiska rundvandringar, sandslottsbyggartävling och en rad olika barnaktiviteter på Kungsplan. Dessutom kan man testa på tubdykning i varmbadhuset, ta en tur med ribbåt eller uppleva Match Racing i J80-båtar. För en hundralapp kan den som vill även inhandla ett smart ”sillpass”, som ger rabatter på vissa aktiviteter. På söndagen avslutas Sillens Helg med prisutdelning till den restaurang som presenterat den bästa sillinläggningen. Dessutom koras Årets Sillkung och Silldrottning af Marstrand.

Big Boat Race
Samma helg som Marstrands första flytande båtmässa går av stapeln, introduceras även en ny kappseglingstävling. Lördagen den 2 juni kommer Marstrandsfjorden att fyllas med segel när man drar igång Marstrand Big Boat Race. Hela 35 båtar är anmälda, så det lär bli en spännande regatta. Under lördagen bjuds åskådarna på mellan 3 och 4 banrace. På söndagen, den 3 juni, körs 3 race och dagen avslutas sedan med prisutdelning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *