Roliga lekar under båtturen

Det är inte alltid barn och ungdomar uppskattar att åka långa sträckor i båten utan blir otåliga och vill ha någon annan sysselsättning. Den värsta tiden är nog när de kommer upp i tonåren och det inte alltid är så roligt att följa med sina föräldrar. Jag kommer med ett förslag, men jag vill gärna att du ger dina tips till Båtsidans läsare.

När vi seglade under varma sommardagar och det inte blåste så mycket brukade vi fästa en lång tamp akterut och längst ut på tampen satte vi fast en fender. Sen var det bara att ta sig i vattnet och ta tag i tampen och släpas med vilket var spännande beroende på båtens fart. Det fanns en fara i att badbyxorna ville glida av om hastigheten var för hög.


En variant var att dyka i framme i båten och sen snabbt ta sig till tampen så man inte blev på efterkälken. Det fordras lite krafter att dra sig fram till båten så starta inte med så hög fart med båten. Det går säkert att köra med motor också, men då måste man vara försiktig så inte propellern kommer i närheten av den badande.
Skriv gärna dina tips här så kan det vara till hjälp för andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *