Scandinavian Boat Show 2006

Båtsidan åkte till Älvsjö för att besöka Stockholmsmässan som var öppen mellan 8 – 12 november 2006.Delher 44.

Båtsidan var på mässan lördagen den 11 november och det var vi inte ensamma om, för det fanns en hel del personer som sökt sig dit. Vädret utanför var grått och regnigt så det var skönt att gå inomhus och drömma om varmare och skönare väder. Nackdelarna är att det är trångt i båtarna och det var inte roligt att stå i kö för att komma på båten och sedan att trängas inne i båtarna. Temperaturen inne i en del båtar var hög och syrehalten i luften var låg.Sweden Yachts 45Bommen med inbyggd belysning.

Ville man komma på Hallberg-Rassys 54 så skulle man ha ett stort tålamod för den kön var nog mässans längsta. Kön till Hanse 540, som var i samma storleksklass, var lite kortare och priset betydligt lägre endast 3,8 miljoner. Det är väl så att de flesta var nog inte spekulanter på de stora båtarna, men det är ju inte var dag man kommer ombord på båtar i den storleksklassen. Båtarna blir större för varje mässa och fler och fler upptäcker hur skönt det är att tillbringa sin lediga tid på sjön.Scanner 361

Men nu behöver man inte vara miljonär för att komma ut på sjön. Bavaria säljer bra i Sverige och det beror nog på att priset som ligger lågt i förhållande till andra båtar. Men även de franska båtarna Jeanneau och Beneteau ligger lägre i pris än de svenska båtmärkena. Sen ska man inte stirra sig blind på priset försäljaren visar upp utan kolla noga vad som ingår i det priset. Fabola Campus 6.6 är en utmärkt nybörjarsegelbåt med ett pris på 122800kr under mässan. Generellt kan man säga att kvalitén och utförandet på båtarna blir bättre för varje år.Fabola Campus 6.6 kostar 122 800 krAmerikansk dröm.Många segelbåtar stod uppställda på båtmässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *